Το Τέλειο Σάντουιτς με Χαλλούμι | Χαραλαμπίδης Κρίστης
15 Ιουλίου 2022
Βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια και θα θέλατε κάτι διαφορετικό για το μεσημεριανό σας γεύμα; Τότε, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε ένα υπέροχο σάντουιτς με χαλλούμι!
Σας προτείνουμε να τηγανίσετε το χαλλούμι, για να πετύχετε μια πιο έντονη υφή και γεύση, αφού θα γίνει τραγανό εξωτερικά αλλά θα διατηρηθεί μαλακό εσωτερικά. Για μια πιο υγιεινή επιλογή, μπορείτε να ψήσετε το χαλλούμι στο γκριλ.
Ιδανικά και αν έχετε χρόνο, μπορείτε να φτιάξετε και σπιτική, καυτερή μαγιονέζα για να ολοκληρώσετε τη γευστική απόλαυση του σάντουιτς σας.
Γιατί θα λατρέψετε τη συνταγή που ακολουθεί; Γιατί θα φτιάξετε ένα πάρα πολύ νόστιμο και χορταστικό γεύμα, με αγνά υλικά, εύκολα και γρήγορα!
ΥΛΙΚΑ
-
Χαλλούμι
-
Ψωμί για σάντουιτς: Μπορείτε να διαλέξετε μια κλασική μπαγκέτα, μια πολύσπορη, ψωμάκι χαρουπιού, μπέγκελ, τορτίγια, ή ακόμα και δύο φέτες χωριάτικου ψωμιού.
-
Ντομάτα, μαρούλι και κρεμμύδι, για το γαρνίρισμα και την τραγανή υφή.
Για τη σπιτική μαγιονέζα, θα χρειαστείτε:
-
1 κρόκο αυγού
-
1 κ.σ. μουστάρδα
-
1 κ.σ. ξίδι λευκό
-
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
-
αλάτι και πιπέρι
-
30 γρ. Ελαιόλαδο
-
220 γρ. Ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
Ξεκινήστε από τη μαγιονέζα, γιατί θα χρειαστεί χρόνο να κρυώσει όσο θα ετοιμάζετε το χαλλούμι.
-
Τοποθετήστε σε ένα μπολ τον κρόκο αυγού, τη μουστάρδα, το ξίδι, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι, και αρχίστε να ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα χειρός.Ενώ ανακατεύετε, αρχίστε να ρίχνετε πολύ αργά (σε συνεχή ροή) το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ηλιέλαιο, μέχρι η μαγιονέζα να αρχίσει να πήζει. Εάν βγει πολύ σφιχτή, προσθέστε λίγο νερό.Η μαγιονέζα σας, χωρίς ίχνος συντηρητικών, είναι έτοιμη, για να την αρωματίσετε με ό,τι θέλετε. Προσθέστε μερικές σταγόνες ταμπάσκο, τριμμένο τσίλι ή άλλες πιπεριές, ή βότανα της προτίμησής σας.
-
Κόψτε το χαλλούμι σε 8 λεπτές φέτες.
-
Θερμάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλιέρα. Όταν ζεσταθεί αρκετά, προσθέστε το χαλλούμι, χωρίς κάποια λιπαρή ουσία, και ψήστε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
-
Κόψτε το ψωμί στα δύο, αλείψτε τη μαγιονέζα στη μία πλευρά, προσθέστε το μαρούλι, την ντομάτα και το κρεμμύδι και στο τέλος το ψητό χαλλούμι.
Tips ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
-
Για ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, ψήστε ελαφρώς το ψωμί του σάντουιτς στην τοστιέρα ή στο τηγάνι, πριν προσθέσετε τα υλικά.
-
Για ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα, στεγνώστε το χαλλούμι με λίγο χαρτί κουζίνας πριν το ψήσετε.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
Παραλλαγές:
-
Για ένα εναλλακτικό πρωινό ή σνακ, αντί μαγιονέζα μπορείτε να προσθέσετε μαρμελάδα ή κουλί φρούτων, ή και ολόκληρα φρούτα, όπως φράουλες, βερίκοκα, ροδάκινα, μήλα.
-
Μπορείτε να αλείψετε το ψωμάκι σας με πέστο βασιλικού και να συνδυάσετε με ρόκα ή κόκκινη πιπεριάς.
-
Για ένα δροσερό αποτέλεσμα προσθέστε στο σάντουιτς σας φέτες από ψητό παντζάρι ή μους παντζαριού και γαρνίρετε με ξηρούς καρπούς, ιδανικά καρύδια ή κάσιους.
-
Για μια πιο κρεμώδη υφή, προσθέστε ψητά μανιτάρια ή αβοκάντο.
Ενδεικτικά συνοδευτικά: πατατοσαλάτα, πράσινη σαλάτα, σπανακόρυζο, λαχανοσαλάτα ή ξινολάχανο, μανιταρόσουπα.
ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Εάν αποφεύγετε τη γλουτένη, αντικαταστήστε το κλασικό ψωμί με ψωμί χωρίς γλουτένη, ενώ αν θέλετε να αποφύγετε εντελώς τους υδατάνθρακες, μπορείτε να τυλίξετε το σάντουιτς σε φύλλα μαρουλιού!
Απλά, αφήστε τη φαντασία σας να δουλέψει και αυτοσχεδιάστε.
Καλή σας απόλαυση!