Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελιτζάνες Ψητές με Στραγγάτο Γιαούρτι Light | Χαραλαμπίδης Κρίστης

Cuisinovia
Κατάλληλο για χορτοφάγους
31 Αυγούστου 2022

Πεντανόστιμες μελιτζάνες ψητές με Στραγγάτο Γιαούρτι Light Χαραλαμπίδης Κρίστης!

Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
85
Λεπτά
Μερίδες
2

Συστατικά

  • 1 πίτα κυπριακή
  • 1 κιλό μελιτζάνες, σε κύβους
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδα, κοπανισμένες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 500g ντοματίνια, μοιρασμένα
  • 2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές κόλιαντρος φρέσκος
  • 70g κουκουνάρι

Για τη σως:

  • 300g Στραγγάτο Γιαούρτι Light Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 100g ταχίνι ακατέργαστη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 60ml χυμό λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρος, κύμινο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ξηρό δυόσμος

Οδηγίες

  1. Μοιράζετε την πίτα στη μέση και την τοποθετείτε σε ταψί φούρνου με την κομμένη επιφάνια προς τα πάνω. Αλείφετε με ελαιόλαδο. Ψήνετε στο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα 25 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει τραγανή. Όταν κρυώσουν εντελώς τις φυλάγετε σε ένα δοχείο με καπάκι. Μπορείτε να τις φτιάξετε έως και 2 βδομάδες πριν.
  2. Κόβετε τις μελιτζάνες σε κύβους 2-3 εκατοστών περίπου. Τις βάζετε σε ένα ταψί φούρνου μαζί με τα μοιρασμένα ντοματίνια. Ανακατεύετε τα σκόρδα με το ελαιόλαδο και περιχύνετε τις μελιτζάνες. Βάζετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Μεταφέρετε στον φούρνο και ψήνετε στους 175 βαθμούς στον αέρα για 50-60 λεπτά, ανακατεύοντας μια με δύο φορές, μέχρι να ψηθούν καλά. Αφήνετε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Για τη σως ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό μπλεντεράκι.
  4. Για να σερβίρετε βάζετε στη βάση μιας πιατέλας τη σως από γιαούρτι. Βάζετε από πάνω τις μελιτζάνες.
  5. Θρυμματίζετε τις πίττες και τις σκορπάτε πάνω από τις μελιτζάνες.
  6. Πασπαλίζετε με μαϊντανό, κόλιαντρο, δυόσμο φρέσκο και κουκουνάρι και σερβίρετε.
© 2022 Charalambides Christis. All rights reserved.