Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Stake κουνουπίδι με Κεφαλοτύρι | Χαραλαμπίδης Κρίστης

Χριστίνα Χριστοφή
Κατάλληλο για χορτοφάγους
25 Σεπτεμβρίου 2024

Stake κουνουπίδι παναρισμένο με κεφαλοτύρι και ντιπ γιαουρτιού Χαραλαμπίδης Κρίστης.

Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
10
Λεπτά
Μερίδες
2

Συστατικά

Για το κουνουπίδι:

  • 1 κουνουπίδι
  • 50 μλ ελαιόλαδο
  • 30 g. Χαραλαμπίδης Κρίστης κεφαλοτύρι τριμμένο + 100g. για να καλύψει το ταψί
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 5 γρ θυμάρι
  • Αλάτι/ Πιπέρι

Για το ντιπ:

  • 250 g. Στραγγάτο Γιαούρτι αυθεντικό (10% λιπαρα) Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 20 g. Λιαστές ντομάτες + 20 μλ λάδι από τις λιαστές ντομάτες
  • ⅓ μάτσα Μαϊντανό
  • ⅓ μάτσα Κόλιανδρο
  • Αλάτι/ Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς η χρησιμοποιούμε το airfryer.
  2. Κόβουμε το κουνουπίδι στο σαιζ των στεικ που επιθυμούμε.
  3. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τα κουνουπιδια μέσα για να μαριναριστούν από όλες τις πλευρές.
  4. Στην συνέχεια, πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι (100 γρ)  το ταψί και τοποθετούμε τα μαριναρισμένα κουνουπίδια επάνω του
  5. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 190 βαθμους - ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα με του κουνουπίδι. Βγάζουμε από το ταψί και σερβίρουμε με το ντίπ γιαουρτιού.

Για το ντιπ, τα πολτοποιούμε όλα στο μίξερ και διορθώνουμε την γέυση με αλάτι και πιπέρι.

© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.