Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Cheesecake Γιαουρτιού | Χαραλαμπίδης Κρίστης

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
5 Απριλίου 2024

Λαχταριστό Cheesecake με Χαραλαμπίδης Κρίστης στραγγάτο γιαούρτι αυθεντικό και κρέμα γάλακτος. Βρείτε τα συστατικά και τις οδηγίες στην ιστοσελίδα μας.

Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
0
Λεπτά
Μερίδες
6

Συστατικά

Για τη βάση

  • 250 g. Μπισκότα, τύπου digestive (θρυμματισμένα)
  • 150 g. Βούτυρο (λιωμένο)

Για την κρέμα

  • 300 g. Τυρί κρέμα
  • 450 g. Στραγγάτο Γιαούρτι Αυθεντικό (10% λιπαρά), Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 100 ml Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος, 35% λιπαρά,
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι Ζάχαρη άχνη
  • Γλυκό κουταλιού Κεράσι  για το γαρνίρισμα

Οδηγίες

Για τη βάση

  1. Σε ένα μπολ βάζετε τα μπισκότα και τον λιωμένο βούτυρο.
  2. Ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
  3. Μοιράζετε το μείγμα σε 6 όμορφα ποτήρια και το πιέζετε ελαφρώς, ούτω σώστε να δημιουργηθεί μια βάση. Τα αφήνετε στην άκρη .

Για την κρέμα

  1. Μέσα στον κάδο του μίξερ, ρίχνετε όλα τα υλικά της κρέμας και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα.
  2. Μετά τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  3. Στη συνέχεια, παίρνετε τη σακούλα ζαχαροπλαστικής με την κρέμα. Κόβετε τη μύτη της σακούλας και γεμίζετε τα ποτηράκια με την κρέμα.
  4. Τα τοποθετείτε στο ψυγείο για ακόμα 30 λεπτά.
  5. Τέλος, σερβίρετε το cheesecake γιαουρτιού με γαρνιτούρα το γλυκό κεράσι και 1-2 φυλλάκια δυόσμου.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.