Cheesecake Γιαουρτιού | Χαραλαμπίδης Κρίστης
Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
5 Απριλίου 2024
Λαχταριστό Cheesecake με Χαραλαμπίδης Κρίστης στραγγάτο γιαούρτι αυθεντικό και κρέμα γάλακτος. Βρείτε τα συστατικά και τις οδηγίες στην ιστοσελίδα μας.
Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
0
Λεπτά
Μερίδες
6

Συστατικά
Για τη βάση
- 250 g. Μπισκότα, τύπου digestive (θρυμματισμένα)
- 150 g. Βούτυρο (λιωμένο)
Για την κρέμα
- 300 g. Τυρί κρέμα
- 450 g. Στραγγάτο Γιαούρτι Αυθεντικό (10% λιπαρά), Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 100 ml Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος, 35% λιπαρά,
- Λίγο ξύσμα λεμονιού
- 1 φλιτζάνι Ζάχαρη άχνη
- Γλυκό κουταλιού Κεράσι για το γαρνίρισμα
Οδηγίες
Για τη βάση
- Σε ένα μπολ βάζετε τα μπισκότα και τον λιωμένο βούτυρο.
- Ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
- Μοιράζετε το μείγμα σε 6 όμορφα ποτήρια και το πιέζετε ελαφρώς, ούτω σώστε να δημιουργηθεί μια βάση. Τα αφήνετε στην άκρη .
Για την κρέμα
- Μέσα στον κάδο του μίξερ, ρίχνετε όλα τα υλικά της κρέμας και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα.
- Μετά τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Στη συνέχεια, παίρνετε τη σακούλα ζαχαροπλαστικής με την κρέμα. Κόβετε τη μύτη της σακούλας και γεμίζετε τα ποτηράκια με την κρέμα.
- Τα τοποθετείτε στο ψυγείο για ακόμα 30 λεπτά.
- Τέλος, σερβίρετε το cheesecake γιαουρτιού με γαρνιτούρα το γλυκό κεράσι και 1-2 φυλλάκια δυόσμου.