Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λουκουμάδες με Πισσουρκώτικο Πρόβειο Χαλλούμι | Χαραλαμπίδης Κρίστης

Θεόδωρος Ελευθερίου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
30 Ιουνίου 2023

Τραγανοί λουκουμάδες με Πισσουρκώτικο Πρόβειο Χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης.

Προετοιμασία
8
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
15
Λεπτά
Μερίδες
3

Συστατικά

Για τον χυλό:

  • 500g. αλεύρι γ.ο.χ
  • 200g. μπίρα 
  • 1 κ.γ ζάχαρη 
  • 1 κ.γ baking powder 
  • 1 κ.γ αλάτι

Για τη γέμιση: 

  • 2 τεμάχια Πρόβειο Πισουρκώτικο Χαλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης 
  • 1 μικρό μπολ αλεύρι 

Για το τελείωμα: 

  • 2 κ.σ μέλι 
  • 1 κ.σ λευκό και μαύρο σησάμι 

Για το τηγάνισμα: 

  • Ηλιέλαιο  

Οδηγίες

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder, τη ζάχαρη και σιγά σιγά τη μπίρα χτυπώντας με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ο χυλός πρέπει να είναι παχύρευστος.
  2. Κόβουμε το χαλούμι σε κύβους. 
  3. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι να φτάσει περίπου στους 180 βαθμούς. 
  4. Περνούμε ένα ένα τους κύβους, πρώτα από το μπολ με το αλεύρι, μετά στο χυλό και έπειτα στο καυτό λάδι. 
  5. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. 
  6. Αφαιρούμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και έπειτα σε πιάτο ή μπολ σερβιρίσματος. 
  7. Ραντίζουμε τους λουκουμάδες με μπόλικο μέλι και γαρνίρουμε με το σησάμι. 
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.