Φαλάφελ με Χαλλούμι | Χαραλαμπίδης Κρίστης
FrixosPersonalChefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
6 Μαρτίου 2024
Φαλάφελ με Πισσουρκώτικο Αιγινό Χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης!
Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
25
Λεπτά
Μερίδες
2
Συστατικά
- 400g Αποξηραμένα Ρεβίθια
- 1 Πισσουρκώτικο Αιγινό (χωριάτικο) Χαλλούμι, Χαραλαμπίδης Κρίστης, κομμένο σε κυβάκια
- 1 φλιτζάνι Φρέσκο Μαϊντανό, φύλλα
- 1 φλιτζάνι Φρέσκο Κόλιανδρο, φύλλα
- ½ φλιτζάνι Φρέσκο Δυόσμο, φύλλα
- 1 Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 Σκελίδες Σκόρδο
- 1 κ.σ. Σιτάλευρο
- 1 κ.σ. Μαγειρική Σόδα
- 1 κ.γ. Κόλιανδρο, τριμμένο
- ¼ κ.γ. Κύμινο, τριμμένο
- 300 ml Κραμβέλαιο Λάδι για τηγάνισμα, ή λάδι από φιστίκι ή καλαμπόκι
- 1 κ.γ. Ψιλό Θαλασσινό Αλάτι
- Ταχίνι
- Μικρές Πίτες, κομμένες στη μέση
Οδηγίες
- Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε αρκετό νερό ώστε να τα σκεπάζουμε συν 4cm επιπλέον.
- Σε ένα μίξερ βάζουμε το χαλλούμι και το ψιλοκόβουμε. Αφαιρούμε από τον κάδο και το κρατάμε στην άκρη
- Στον ίδιο κάδο προσθέτουμε τα μυρωδικά, τον μαϊντανό, κόλιανδρο και το δυόσμο μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κορν φλάουρ, τη μαγειρική σόδα, τον τριμμένο κόλιανδρο και το κύμινο μαζί με το αλάτι. Χτυπάμε για 30” περίπου μέχρι να ψιλοκοπούν.
- Ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια και τα προσθέτουμε στο μείγμα των μυρωδικών στο μίξερ. Χτυπάμε λίγες φορές μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο χοντρό μείγμα. Προσέχουμε να μην το παρακάνουμε και δημιουργήσουμε πουρέ.
- Προσθέτουμε το μείγμα των ρεβιθιών σε ένα μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο χαλλούμι και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το μείγμα φαλάφελ στο ψυγείο, σκεπασμένο, για τουλάχιστον 30', ή ακόμα και όλη τη νύχτα για να το χρησιμοποιήσουμε την επόμενη μέρα.
- Βάζουμε ένα μέτριο-μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το λάδι και ζεσταίνουμε χωρίς να κάψει.
- Εν τω μεταξύ, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα φαλάφελ και πλάθουμε τα φαλάφελ και τα τοποθετούμε σε ένα επίπεδο πιάτο. Εάν το μείγμα είναι κάπως στεγνό τότε προσθέτουμε λίγο νερό.
- Προσθέτουμε στο ζεστό τηγάνι 7-8 φαλάφελ και τηγανίζουμε χωρίς να τα μετακινήσουμε μέχρι να ροδίσουν καλά, 2-3', γυρίζουμε τα φαλάφελ και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για ένα ή δύο λεπτά ακόμα μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα παντού. Με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα επίπεδο πιάτο που έχει τοποθετηθεί χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα φαλάφελ.
- Ζεσταίνουμε τις πίτες, τις κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε με τη ταχίνι.