Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Flatbread Πίτσα | Χαραλαμπίδης Κρίστης

FrixosPersonalChefing
4 Μαΐου 2022

Λαχταριστή Flatbread πίτσα, με Πισσουρκώτικο αιγοπρόβειο χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης!

Προετοιμασία
25
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
15
Λεπτά
Μερίδες
2

Συστατικά

  • 200g Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής
  • 110ml Νερό
  • 20ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 100g Πικάντικο Σαλάμι Τσορίθο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 125g Μοτσαρέλα, Χαραλαμπίδης Κρίστης, τριμμένη,
  • 75g Πισσουρκώτικο Αιγοπρόβειο (χωριάτικο) Χαλλούμι, Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • ½ Πιπεριά, κόκκινη & πράσινη, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
Για τη Σάλτσα:
  • 400g Πολτό Ντομάτας,
  • 1 κ.γ. Ξηρό Θυμάρι, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. Ξηρή Ρίγανη, σε σκόνη
  • Πρέζα Μοσχοκάρυδο
  • 25ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • ¼ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Ξεκινούμε με τη σάλτσα τοποθετώντας το πολτό ντομάτας σε ένα λεπτό κόσκινο και αφήνοντάς τον να στραγγίσει.
  2. Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη, το μοσχοκάρυδο, ελαιόλαδο το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Εάν η σάλτσα είναι πάρα πολύ πυκνή, προσθέτουμε λίγο νερό και αραιώνουμε.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι στο μπολ του μίξερ μαζί με το νερό, το λάδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε σε σχετικά αργή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μία κάπως σκληρή, λίγο υγρή και ελαστική μπάλα ζύμης. Εάν είναι πολύ υγρή, προσθέτουμε λίγο περισσότερο αλεύρι.
  4. Τοποθετούμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας όπου έχουμε ήδη προσθέσει λίγο αλεύρι και ανοίγουμε τη ζύμη σε μακρόστενο/τετράγωνο σχήμα πάχους περίπου 3mm.
  5. Παίρνουμε ένα πυρίμαχο ταψί και αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την ζύμη στο ταψί και το βάζουμε σε μεσαία/υψηλή φωτιά. Το αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 4’ και μέχρι η βάση να πάρει ένα  χρυσαφένιο προς καμένο χρώμα. Δεν το αναποδογυρίζουμε.
  6. Αφαιρούμε από τη φωτιά και συναρμολογούμε την πίτσα απλώνοντας πρώτα τη σάλτσα, τη τριμμένη μοτσαρέλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το σαλάμι τσορίθο, το τριμμένο χαλλούμι και τις πιπεριές.
  7. Εν τω μεταξύ, ανάβουμε το φούρνο στους μέγιστους βαθμούς, σχάρα και αέρα, και ράφι να βρίσκεται στη μέση. Όταν ο φούρνος είναι αρκετά ζεστός προσθέτουμε το ταψί με την πίτσα και μαγειρεύουμε για 5-6 ' και μέχρι να αρχίσει να αναβλύζει το τυρί και οι άκρες της ζύμης να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.