Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελληνική Σαλάτα με Φέτα

FrixosPersonalChefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
2 Φεβρουαρίου 2022

Νόστιμη και πλήρως απολαυστική ελληνική σαλάτα με Φέτα Χαραλαμπίδης Κρίστης!

Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
0
Λεπτά
Μερίδες
4

Συστατικά

  • 3 Nτομάτες, εκτός ψυγείου, ώριμες αλλά όχι μαλακές, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1/2 Κόκκινο Κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 Αγγουράκια, κομμένα σε πάχος 3-4mm
  • 1 Πράσινη Πιπεριά, αφαιρούμε τους σπόρους και την κόβουμε σε λεπτές φέτες
  • 12 ελιές Καλαμών, ξεπλυμένες και στραγγισμένες
  • 1 κ.σ. Κάπαρη
  • 200g Φέτα, Χαραλαμπίδης Κρίστης, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. ξηρή Ρίγανη, τρίβουμε απαλά στην παλάμη σας για να απελευθερώσει τα αρώματά της
  • 75ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
  • 25ml Ξύδι Κόκκινου Κρασιού, καλής ποιότητας
  • ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • 1 Πρέζα Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
  • Ψωμί για βούτηγμα

Οδηγίες

  1. Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ σαλάτας βάζουμε στο μπολ όλα τα υλικά εκτός από τη φέτα, συμπεριλαμβανομένων των χυμών των ντοματών και ανακατεύουμε ελαφρά και αλατοπιπερώνουμε
  2. Προσθέτουμε από πάνω τη φέτα, ρίχνουμε περισσότερο λάδι και πασπαλίζουμε την ρίγανη.
© 2022 Charalambides Christis. All rights reserved.