Γαλακτομπούρεκο με Καρύδα | Χαραλαμπίδης Κρίστης
Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
27 Μαρτίου 2024
Δροσερό Γαλακτομπούρεκο με καρύδα με Χαραλαμπίδης Κρίστης φρέσκο γάλα πλήρες. Βρείτε τα συστατικά και τις οδηγίες στην ιστοσελίδα μας.
Προετοιμασία
5
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
25
Λεπτά
Μερίδες
10

Συστατικά
- 1 ½ λίτρο Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα Πλήρες, 3% λιπαρά
- 300 g. Ζάχαρη
- 1 κουταλάκι υγρή Βανίλια
- 6 γεμάτες κουταλιές Κορν Φλάουρ
- Μπόλικο Ινδοκάρυδο
Οδηγίες
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το φρέσκο γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.
- Μεταφέρετε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει καλά το μείγμα.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τη βανίλια, ανακατεύοντας καλά.
- Μόλις ξεκινήσει το μείγμα να κάνει φυσαλίδες, το αποσύρετε από τη φωτιά.
- Το αφήνετε να κρυώσει λίγο και το μεταφέρετε σ’ ένα ταψί ή σ’ ένα πυρέξ.
- Όταν κρυώσει τελείως, το βάζετε στο ψυγείο για 5 ώρες.
- Τέλος το βγάζετε από το ψυγείο, το ξεφορμάρετε και το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
- Τα περνάτε μέσα από το ινδοκάρυδο και τα σερβίρετε μέσα σε μια μεγάλη πιατέλα.