Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γαλακτομπούρεκο με Καρύδα | Χαραλαμπίδης Κρίστης

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
27 Μαρτίου 2024

Δροσερό Γαλακτομπούρεκο με καρύδα με Χαραλαμπίδης Κρίστης φρέσκο γάλα πλήρες. Βρείτε τα συστατικά και τις οδηγίες στην ιστοσελίδα μας.

Προετοιμασία
5
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
25
Λεπτά
Μερίδες
10

Συστατικά

  • 1 ½ λίτρο Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα Πλήρες, 3% λιπαρά 
  • 300 g. Ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι υγρή Βανίλια
  • 6 γεμάτες κουταλιές Κορν Φλάουρ
  • Μπόλικο Ινδοκάρυδο

Οδηγίες

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το φρέσκο γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.
  2. Μεταφέρετε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει καλά το μείγμα.
  3. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τη βανίλια, ανακατεύοντας καλά.
  4. Μόλις ξεκινήσει το μείγμα να κάνει φυσαλίδες, το αποσύρετε από τη φωτιά.
  5. Το αφήνετε να κρυώσει λίγο και το μεταφέρετε σ’ ένα ταψί ή σ’ ένα πυρέξ.
  6. Όταν κρυώσει τελείως, το βάζετε στο ψυγείο για 5 ώρες.
  7. Τέλος το βγάζετε από το ψυγείο, το ξεφορμάρετε και το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
  8. Τα περνάτε μέσα από το ινδοκάρυδο και τα σερβίρετε μέσα σε μια μεγάλη πιατέλα.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.