Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μους με Στραγγάτο Γιαούρτι Αυθεντικό Χαραλαμπίδης Κρίστης, πορτοκάλι και φιστίκια Αιγίνης

Αθηνά Λοιζίδου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
15 Μαΐου 2020

Μια κρέμα που θα σας αρέσει πολύ, είμαι σίγουρη! Ελαφριά και νόστιμη, φτιάχνεται σε μεγάλο μπολ ή 6 ατομικά ποτηράκια.

Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
4
Λεπτά
Μερίδες
4

Συστατικά

  • 500 ml Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος 
  • 600 γρ. Στραγγάτο Γιαούρτι Αυθεντικό Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 600 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 2 φακελάκια ζελατίνη (20 γρ.) διαλυμένα σε 150 γρ. ζεματιστό νερό
  • 40 γρ. ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης (χαλεπιανά)
  • Φέτες πορτοκάλι για διακόσμηση
     

Οδηγίες

  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Κτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, για 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί. 
  2. Ανακατεύουμε στον κάδο τού μίξερ με ένα σύρμα το Στραγγάτο Γιαούρτι Αυθεντικό Χαραλαμπίδης Κρίστης μέχρι να ενωθεί καλά με την Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος .
  3. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και τη διαλυμένη ζελατίνη. Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο με την κρέμα και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  5. Μεταφέρουμε την κρέμα σε μπολ και τη βάζουμε στο ψυγείο 4 ώρες να παγώσει και να σφίξει. 
  6. Για να σερβίρουμε, σκορπάμε στην επιφάνεια της κρέμας τα χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης και λίγες φέτες πορτοκαλιού για διακόσμηση.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.