Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πανακότα με Στραγγάτο Γιαούρτι Light Χαραλαμπίδης Κρίστης και φράουλες

Αθηνά Λοιζίδου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
15 Μαΐου 2020

Πιο δροσερό γλυκό δεν γίνεται!

Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
10
Λεπτά
Μερίδες
4

Συστατικά

  • 500 γρ. Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα 
  • 200 γρ. ζάχαρη 
  • 1½ φακελάκι (15 γρ.) ζελατίνη σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι βανίλια σε σκόνη
  • 750γρ. Στραγγάτο Γιαούρτι Light Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 300 γρ. φράουλες σε κομματάκια
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
     

Οδηγίες

  1. Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και τα ανακατεύουμε στη φωτιά για να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Μόλις το γάλα ζεσταθεί και η ζάχαρη λιώσει, ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη, τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  3. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το Στραγγάτο Γιαούρτι Light Χαραλαμπίδης Κρίστης και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να ενσωματωθεί. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί ή σε μικρά ποτήρια και τα κρατάμε στο ψυγείο και σκεπασμένα με μεμβράνη για 3-4 ώρες.
  5. Στο μεταξύ, βάζουμε σε ένα μπολ τις φράουλες, τη ζάχαρη και πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο.
  6. Για να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μια πιατέλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και μοιράζουμε επάνω κουταλιές από τη σος καθώς και ψιλοκομμένες φράουλες.
© 2022 Charalambides Christis. All rights reserved.