Πανακότα με Στραγγάτο Γιαούρτι Light Χαραλαμπίδης Κρίστης και φράουλες
Αθηνά Λοιζίδου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
15 Μαΐου 2020
Πιο δροσερό γλυκό δεν γίνεται!
Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
10
Λεπτά
Μερίδες
4
Συστατικά
- 500 γρ. Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1½ φακελάκι (15 γρ.) ζελατίνη σε σκόνη
- ½ κουταλάκι βανίλια σε σκόνη
- 750γρ. Στραγγάτο Γιαούρτι Light Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 300 γρ. φράουλες σε κομματάκια
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
- Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και τα ανακατεύουμε στη φωτιά για να λιώσει η ζάχαρη.
- Μόλις το γάλα ζεσταθεί και η ζάχαρη λιώσει, ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη, τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά.
- Προσθέτουμε το Στραγγάτο Γιαούρτι Light Χαραλαμπίδης Κρίστης και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να ενσωματωθεί. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί ή σε μικρά ποτήρια και τα κρατάμε στο ψυγείο και σκεπασμένα με μεμβράνη για 3-4 ώρες.
- Στο μεταξύ, βάζουμε σε ένα μπολ τις φράουλες, τη ζάχαρη και πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο.
- Για να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μια πιατέλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και μοιράζουμε επάνω κουταλιές από τη σος καθώς και ψιλοκομμένες φράουλες.