Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Panini Χαλλούμι και Μανιτάρι

FrixosPersonalChefing
23 Φεβρουαρίου 2022

Λαχταριστό Panini με ζουμερό Χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης και Μανιτάρι!

Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
80
Λεπτά
Μερίδες
4

Συστατικά

  • 4 Ψωμάκια Panini, ελαφρώς ψημένα
  • 1 Χαλλούμι, Χαραλαμπίδης Κρίστης, κομμένο σε 8 φέτες
  • 4 Μανιτάρια Πορτσίνι, κομμένοι οι μίσχοι
  • 2 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 1 Αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • 1 Κόκκινο Κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι Φρέσκια Ρόκα
  • ½ κ.γ. Ξηρό Κόλιανδρο, αλεσμένο
  • ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι

Για τη σάλτσα Πιπέρι-Γιαούρτι

  • 4 Κόκκινες Πιπεριές
  • 1 Κίτρινο Κρεμμύδι
  • 2 Σκελίδες Σκόρδο
  • 2 κ.σ. Γλυκιά Πάπρικα, όχι καπνιστή
  • 25ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • 50g Στραγγάτο Γιαούρτι Light, Χαραλαμπίδης Κρίστης

Οδηγίες

  1. Ξεκινούμε με τη σάλτσα ανοίγοντας το φούρνο, στον αέρα και στους 180°C.
  2. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο ταψί. Ρίχνουμε το λάδι, πασπαλίζουμε την πάπρικα και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε στο φούρνο, μαγειρεύοντας για περίπου 30-40' για να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ανακατεύουμε 1-2 φορές κατά την διάρκεια του ψησίματος. Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας, κρατώντας στην άκρη 1 σκελίδα από το σκόρδο. Η σάλτσα είναι έτοιμη και την κρατάμε στην άκρη.
  3. Σ ’ένα μικρό μπολ προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μαζί με τη σκελίδα σκόρδο που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε καλά. Κρατάμε στην άκρη.
  4. Παίρνουμε το ίδιο πυρίμαχο ταψί και τοποθετούμε τα μανιτάρια, με την πλευρά του μίσχους προς τα επάνω. Βουρτσίζουμε το μείγμα λαδιού/σκόρδου πασπαλίζουμε τον ξηρό κόλιανδρο και αλατίζουμε. Βάζουμε στο φούρνο για περίπου 25' και μέχρι να ψηθούν. Αφαιρέστε από το φούρνο και τα κρατάμε στην άκρη
  5. Εν τω μεταξύ, παίρνουμε ένα βαθύ πιάτο ανθεκτικό στο φούρνο και προσθέτουμε το κομμένο σε φέτες χαλλούμι. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ψηθούν καλά και στις δύο πλευρές. Κρατάμε στην άκρη.
  6. Για να φτιάξουμε το Panini  ανοίγουμε τα ψωμάκια μας και απλώνουμε και στις δύο πλευρές τη σάλτσα πιπεριού-γιαουρτιού. Προσθέτουμε μερικές φέτες αβοκάντο, ένα μανιτάρι και 2 φέτες χαλλούμι. Τέλος προσθέτουμε λίγες φέτες από το κρεμμύδι και μερικά φύλλα ρόκα. Κλείνουμε τα ψωμάκια και πιέζουμε ελαφρά.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.