Πιλάφι με αρακά και καλαμαράκια | Χαραλαμπίδης Κρίστης
Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
2 Μαρτίου 2023
Μαγείρεψε Πιλάφι με αρακά και καλαμαράκια και θα γεμίσει χαμόγελα το σπιτικό τραπέζι.
Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
17
Λεπτά
Μερίδες
2

Συστατικά
- ½ φλιτζάνι Ελαιόλαδο
- 6 κουταλιές Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) Μπάρμπα Στάθης
- 1 κιλό Καλαμαράκια (μικρά καθαρισμένα και κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες )
- 2 φλιτζάνια Ρύζι μακρύκοκκο
- 1 κουταλάκι Κουρκουμά
- 1 φλιτζάνι Κρασί λευκό
- 1 συσκευασία Αρακάς extra Μπάρμπα Στάθης
- 2 φλιτζάνια Νερό
- 1 κουταλιά Μαϊντανός ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης
- Αλάτι, Πιπέρι
Οδηγίες
- Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια σε δυνατή φωτιά και συνεχίζετε με τα καλαμαράκια.
- Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε καλά. Μετά ρίχνετε τον κουρκουμά.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το κρασί, χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και κλείνετε με καπάκι. Αφήνετε να σιγοβράσει για 6-7 λεπτά.
- Μετά προσθέτετε τον αρακά, το νερό και αλατοπιπερώνετε.
- Μισό-κλείνετε το καπάκι και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του φαγητού περίπου για 10 λεπτά.
- Τέλος, προσθέτετε τον μαϊντανό, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.