Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πιλάφι με αρακά και καλαμαράκια | Χαραλαμπίδης Κρίστης

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
2 Μαρτίου 2023

Μαγείρεψε Πιλάφι με αρακά και καλαμαράκια και θα γεμίσει χαμόγελα το σπιτικό τραπέζι.

Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
17
Λεπτά
Μερίδες
2

Συστατικά

  • ½ φλιτζάνι Ελαιόλαδο
  • 6 κουταλιές Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) Μπάρμπα Στάθης
  • 1 κιλό Καλαμαράκια (μικρά καθαρισμένα και κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες )
  • 2 φλιτζάνια Ρύζι μακρύκοκκο
  • 1 κουταλάκι Κουρκουμά
  • 1 φλιτζάνι Κρασί λευκό
  • 1 συσκευασία Αρακάς extra Μπάρμπα Στάθης
  • 2 φλιτζάνια Νερό
  • 1 κουταλιά Μαϊντανός ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης
  • Αλάτι, Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια σε δυνατή φωτιά και συνεχίζετε με τα καλαμαράκια.
  2. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε καλά. Μετά ρίχνετε τον κουρκουμά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε το κρασί, χαμηλώνετε  λίγο τη φωτιά  και κλείνετε με καπάκι. Αφήνετε να σιγοβράσει για 6-7 λεπτά.
  4. Μετά προσθέτετε τον αρακά, το  νερό και αλατοπιπερώνετε.
  5. Μισό-κλείνετε το καπάκι και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει όλα  τα υγρά του φαγητού περίπου για 10 λεπτά.
  6.  Τέλος, προσθέτετε τον μαϊντανό, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
© 2025 Charalambides Christis. All rights reserved.