Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μηλόπιτα με φρέσκο γάλα | Χαραλαμπίδης Κρίστης

Θεόδωρος Ελευθερίου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
9 Ιουνίου 2024

Δροσερή μηλόπιτα με το φρέσκο Κυπριακό γάλα μας Χαραλαμπίδης Κρίστης. Βρείτε τα συστατικά και τις οδηγίες στην ιστοσελίδα μας.

Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
30
Λεπτά
Μερίδες
6

Συστατικά

  • 4 πράσινα μήλα 
  • 3 αυγά 
  • 3 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
  • 2/3 φλ Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο γάλα, Ελαφρύ 1,5% λιπαρά
  • 1 κ.γ βανίλια 
  • 1/2 φλ αλεύρι γ.ο.χ 
  • 1/2 φλ ζάχαρη άχνη 
  • 1/2 κ.γ κανέλα 
  • 1 κ.γ baking powder 
  • 1/4 κ.γ αλάτι 

Οδηγίες

  1. Κόβουμε τα μήλα σε πολύ λεπτές φέτες με τη βοήθεια ενός μαντολίνου και βάζουμε σε μεγάλο μπολ. 
  2. Σε ένα δεύτερο μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, τον βούτυρο και την βανίλια. 
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το baking powder, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  4. Αδειάζουμε το μίγμα μέσα στα μήλα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. 
  5. Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα κέικ που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το μίγμα. 
  6. Αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε   
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.