Banoffee Γιαουρτιού | Χαραλαμπίδης Κρίστης
Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
29 Μαΐου 2024
Αγαπημένο Banoffee με στραγγάτο Αυθεντικό γιαούρτι και Χαραλαπλιδης Κρίστης φρέσκα κρέμα γάλακτος.
Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
30
Λεπτά
Μερίδες
6

Συστατικά
- 2 συσκευασίες Μπισκότα τύπου Lotus (αλεσμένα )
- 100 g. Βούτυρο (λιωμένο )
- 200 g. Καραμέλα γάλακτος
- 4 ώριμες Μπανάνες (κομμένες σε φέτες)
- 450 g. Στραγγάτο Γιαούρτι Αυθεντικό (10% λιπαρά) Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 400 g. τυρί Μασκαρπόνε
- 1 κουταλάκι υγρή Βανίλια
- 3 κουταλιές Ζάχαρη (άχνη)
- 100 ml Κρέμα Γάλακτος, 35% λιπαρά, Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 400 g. Σαντιγί
Οδηγίες
- Ρίχνετε τα μπισκότα σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
- Τοποθετείτε το μείγμα σε στρογγυλές φόρμες τάρτας και πιέζετε καλά με ένα κουτάλι για να απλώσει σε όλη την επιφάνεια
- Μετά, με ένα κουτάλι τοποθετείτε την καραμέλα στο κέντρο της φόρμας.
- Βάζετε ομοιόμορφα γύρω - γύρω τις φέτες από τις μπανάνες και μεταφέρετε τα φορμάκια στο ψυγείο.
- Μέσα στον κάδο του μίξερ, ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός τη σαντιγί) και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να γίνει μια παχύρευστη κρέμα.
- Μεταφέρετε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Βγάζετε όσα υλικά έχετε τοποθετήσει στο ψυγείο και ξεκινάτε να στήνετε το γλυκό σας.
- Ξεκινάτε με την κρέμα γιαουρτιού, τοποθετώντας την στην επιφάνεια κάθε φόρμας τάρτας.
- Τέλος, προσθέτετε τη σαντιγί, αφού πρώτα την τοποθετήσετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστερίσκου και ακολούθως σερβίρετε.