Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Banoffee Γιαουρτιού | Χαραλαμπίδης Κρίστης

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
29 Μαΐου 2024

Αγαπημένο Banoffee με στραγγάτο Αυθεντικό γιαούρτι και Χαραλαπλιδης Κρίστης φρέσκα κρέμα γάλακτος.

Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
30
Λεπτά
Μερίδες
6

Συστατικά

  • 2 συσκευασίες  Μπισκότα τύπου Lotus (αλεσμένα )
  • 100 g. Βούτυρο (λιωμένο )
  • 200 g. Καραμέλα γάλακτος
  • 4 ώριμες Μπανάνες (κομμένες σε φέτες)
  • 450 g. Στραγγάτο Γιαούρτι Αυθεντικό (10% λιπαρά) Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 400 g.  τυρί Μασκαρπόνε
  • 1 κουταλάκι υγρή Βανίλια
  • 3 κουταλιές Ζάχαρη (άχνη)
  • 100 ml  Κρέμα Γάλακτος, 35% λιπαρά, Χαραλαμπίδης Κρίστης 
  • 400 g. Σαντιγί

Οδηγίες

  1. Ρίχνετε τα μπισκότα σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
  2. Τοποθετείτε το μείγμα σε στρογγυλές φόρμες τάρτας και πιέζετε καλά με ένα κουτάλι για να απλώσει σε όλη την επιφάνεια
  3. Μετά, με ένα κουτάλι τοποθετείτε την καραμέλα στο κέντρο της φόρμας.
  4. Βάζετε ομοιόμορφα γύρω - γύρω τις φέτες από τις μπανάνες και μεταφέρετε τα φορμάκια στο ψυγείο.
  5. Μέσα στον κάδο του μίξερ, ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός τη σαντιγί) και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να γίνει μια παχύρευστη κρέμα.
  6. Μεταφέρετε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  7. Βγάζετε όσα υλικά έχετε τοποθετήσει στο ψυγείο και ξεκινάτε να στήνετε το γλυκό σας.
  8. Ξεκινάτε με την κρέμα γιαουρτιού, τοποθετώντας την στην επιφάνεια κάθε φόρμας τάρτας.
  9. Τέλος, προσθέτετε τη σαντιγί, αφού πρώτα την τοποθετήσετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστερίσκου και ακολούθως σερβίρετε.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.