Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπρουσκέτες με αβοκάντο και φρέσκια αναρή | Χαραλαμπίδης Κρίστης

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
5 Σεπτεμβρίου 2022

 Υγιεινές μπρουσκέτες με αβοκάντο, γιαούρτι στραγγάτο και αναρή!

Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
6
Λεπτά
Μερίδες
4

Συστατικά

  • 3  χοντρές φέτες προζυμένιο Ψωμί
  • 2 Αβοκάντο (κομμένα σε κύβους )
  • 1 συσκευασία Στραγγάτο Γιαούρτι (2% λιπαρά) ,Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 2 κουταλιές Ελαιόλαδο
  • ½ δέσμη φρέσκο Κόλιανδρο (τα φύλλα μόνο )
  • 2 φρέσκα Κρεμμυδάκια (κομμένα σε φέτες )
  • 1 πρέζα Μπούκοβο
  • ½ Λάιμ τον χυμό του
  • Λίγο Αλάτι
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε λεπτές  φέτες για το σερβίρισμα
  • 3 κουταλιές  φρέσκια Αναρή (Ταλάρι) , Χαραλαμπίδης Κρίστης

Οδηγίες

  1. Σε ένα ταψάκι βάζετε τις φέτες με το ψωμί. Ακολούθως τις τοποθετείτε στο φούρνο ή  σε τοστιέρα για να γίνουν καπήρες. Τις βάζετε στην άκρη.
  2. Μέσα σε ένα δυνατό μπλέντερ ρίχνετε τα δυο αβοκάντο, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τον κόλιανδρο, τα κρεμμυδάκια, το μπούκοβο, το χυμό λαιμ και το αλάτι. Χτυπάτε δυνατά για 6 λεπτά.
  3. Βγάζετε το μείγμα από το μπλέντερ και αλείφετε το ψωμί.
  4. Τέλος βάζετε από πάνω τις φέτες αβοκάντο και θρυμματίζετε με φρέσκια αναρή.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.