Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κέικ με Φέτα | Χαραλαμπίδης Κρίστης

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
29 Αυγούστου 2022

Το κέικ με φέτα είναι απολαυστικό έδεσμα για κάθε στιγμή στο κυπριακό τραπέζι.

Προετοιμασία
25
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
20
Λεπτά
Μερίδες
12

Συστατικά

  • 3 Αυγά
  • 50 ml Ελαιόλαδο
  • 110 ml Χαραλαμπίδης Κρίστης φρέσκο γάλα Πλήρες, 3% λιπαρά
  • 200g  Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 g Μπέικιν Πάουντερ
  • 110 g Χαραλαμπίδης Κρίστης φέτα (θρυμματισμένη )
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο Δυόσμο (χοντροκομμένο )
  • Λίγο Αλάτι & Πιπέρι
  • Λίγο Σουσάμι για γαρνίρισμα

Οδηγίες

  1. Μέσα στον κάδο του μίξερ χτυπάτε τα αυγά με το ελαιόλαδο να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτετε το γάλα, μετά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 6 λεπτά.
  3. Σταματάτε το μίξερ και αφαιρείτε τον κάδο. Προσθέτετε τη φέτα και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα.
  4. Μεταφέρετε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη ορθογώνια φόρμα. Ισιώνετε καλά την επιφάνεια με ένα κουτάλι. 
  5. Πασπαλίζετε με σουσάμι  και ψήνετε  σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, για 50 λεπτά περίπου 
  6. Τέλος, βγάζετε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει για 15 λεπτά, ξεφορμάρετε και σερβίρετε
© 2022 Charalambides Christis. All rights reserved.