Πάστα Φώρα με Μαργαρίνη | Χαραλαμπίδης Κρίστης
Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
16 Νοεμβρίου 2022
Αγαπημένη σπιτική πάστα φλώρα με τη δική μασ μαργαρίνη!
Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
45
Λεπτά
Μερίδες
5

Συστατικά
- 150g. Ζάχαρη άχνη
- 200g. Μαργαρίνη original Χαραλαμπίδης Κρίστης (σε θερμοκρασία δωματίου )
- 1 Αυγό
- 300g. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι Μπέικιν Πάουντερ
- 1 πρέζα Αλάτι
- 250g. Μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα
Οδηγίες
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί (εκτός τη μαρμελάδα ) και τα ζυμώνετε με το φτερό, έτσι ώστε να ομοιογενοποιηθούν και να γίνει μια ενιαία ζύμη.
- Μετά παίρνετε τη ζύμη και απλώνετε σε ένα ορθογώνιο ή τετράγωνο τσέρκι ή ταψί, διαστάσεων 20 x 20 εκ., κρατώντας λίγη από τη ζύμη στην άκρη για να φτιάξετε τις ραβδώσεις της επιφάνειας.
- Όταν απλώσετε τη ζύμη μέσα στο σκεύος, τη μεταφέρετε στο ψυγείο για λίγο να σφίξει.
- Όταν θα είναι έτοιμη, απλώνετε πάνω από τη ζύμη τη μαρμελάδα, αφήνοντας κενό, 1 εκ. περιφερειακά.
- Παίρνετε την υπόλοιπη ζύμη και φτιάχνετε μακρόστενα μπαστούνια. Τοποθετείτε τα μισά πάνω στην πάστα φλώρα, διαγωνίως.
- Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα μπαστούνια, κάθετα προς τα προηγούμενα.
- Τέλος, ψήνετε τη φλώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά.