Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πάστα Φώρα με Μαργαρίνη | Χαραλαμπίδης Κρίστης

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
16 Νοεμβρίου 2022

Αγαπημένη σπιτική πάστα φλώρα με τη δική μασ μαργαρίνη!

Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
45
Λεπτά
Μερίδες
5

Συστατικά

  • 150g. Ζάχαρη άχνη
  • 200g. Μαργαρίνη original Χαραλαμπίδης Κρίστης (σε θερμοκρασία δωματίου )
  • 1  Αυγό
  • 300g. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι Μπέικιν Πάουντερ
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • 250g. Μαρμελάδα  βατόμουρο ή φράουλα

Οδηγίες

  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί (εκτός τη μαρμελάδα ) και τα ζυμώνετε με το φτερό, έτσι ώστε να ομοιογενοποιηθούν και να γίνει μια ενιαία ζύμη.
  2. Μετά παίρνετε τη ζύμη και απλώνετε σε ένα ορθογώνιο ή τετράγωνο τσέρκι ή ταψί, διαστάσεων 20 x 20 εκ., κρατώντας λίγη από τη ζύμη στην άκρη για να φτιάξετε  τις ραβδώσεις της επιφάνειας.
  3. Όταν απλώσετε τη ζύμη μέσα στο σκεύος, τη μεταφέρετε στο ψυγείο για λίγο να σφίξει.
  4. Όταν θα είναι έτοιμη, απλώνετε πάνω από τη ζύμη τη μαρμελάδα, αφήνοντας κενό, 1 εκ. περιφερειακά.
  5. Παίρνετε την υπόλοιπη ζύμη και φτιάχνετε μακρόστενα μπαστούνια. Τοποθετείτε  τα μισά πάνω στην πάστα φλώρα, διαγωνίως.
  6. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα μπαστούνια, κάθετα προς τα προηγούμενα.
  7. Τέλος, ψήνετε τη φλώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς  για 45-50 λεπτά.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.