Φλογέρες με φέτα και γιαούρτι | Χαραλαμπίδης Κρίστης
Θεόδωρος Ελευθερίου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
15 Μαΐου 2023
Φλογέρες με φέτα και γιαούρτι Χαραλαμπίδης Κρίστης!
Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
20
Λεπτά
Μερίδες
3

Συστατικά
Για τη γέμιση της φλογέρας:
- 8 φύλλα κρούστας Χρυσή Ζύμη
- 200 g. φέτα Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 4 κλοναράκια φρέσκο θυμάρι
- Πιπέρι μαύρο αλεσμένο
- 50 g. τυρί κρέμα
- 15 g. μουστάρδα με σπόρια
- 20 g. κρέμα γάλακτος
Για το ντίπ:
- 250 g.Πρόβειο Γιαούρτι Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 70 g. μέλι
- 2 g. καπνιστή πάπρικα
- 40 g. πιπεριά φλορίνης ψιλοκομμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το τύλιγμα:
- 150 g. βούτυρο λιωμένο
Για τη γαρνιτούρα:
- Φύλλα βασιλικό
Οδηγίες
- Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το αφήνουμε στην άκρη
- Σε μεγάλο μπολ προσθέτουμε τη φέτα, το τυρί κρέμα, το θυμάρι, τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
- Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας σε καθαρό πάγκο. Με πινέλο απλώνουμε βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του πρώτου φύλλου.
- Παίρνουμε 2 κ.σ περίπου από τη γέμιση και τις απλώνουμε στην αρχή του φύλλου αφήνοντας λίγο κενό στις άκριες. Διπλώνουμε τις δύο άκριες προς τα μέσα και τυλίγουμε σαν φλογέρα
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε το ντιπ μας.
- Σε μέτριο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι πιπέρι
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις φλογέρες. Ψήνουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές.
- Γαρνίρουμε το ντιπ με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.