Κοτόπουλο Χαλλούμι Χασελμπάκ | Χαραλαμπίδης Κρίστης
FrixosPersonalChefing
15 Νοεμβρίου 2023
Κοτόπουλο Χαλλούμι Χασελμπάκ!
Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
20
Λεπτά
Μερίδες
2

Συστατικά
- 2 Φιλέτα Στήθους Κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
- 1 Πισσουρκώτικο Πρόβειο (χωριάτικο) Χαλλούμι, Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 1 κ.γ. Ξηρός Δυόσμος
- 1 κ.σ. Μουστάρδα Dijon
- 2 κ.σ. Χαρουπόμελο
- 2 κ.σ. Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. Νιφάδες Γλυκιάς Πιπεριάς (μπούκοβο), τριμμένες
- 1 κ.γ. Λεπτό Θαλασσινό Αλάτι
- ½ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας το πετιμέζι με τη μουστάρδα, το λάδι, το δυόσμο και τις νιφάδες τσίλι, το αλάτι και το πιπέρι και την αφήνουμε στην άκρη.
- Με τον ίδιο τρόπο που θα κόβαμε τις διάσημες "Πατάτες Χασελμπάκ", τοποθετούμε κάθε φιλέτο στήθους κοτόπουλου σε μια σανίδα κοπής και το κόβουμε σε διαστήματα 1 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φιλέτα.
- Κόβουμε το χαλλούμι σε 7-8 φέτες και βάζουμε κάθε φέτα στις σχισμές του φιλέτου κοτόπουλου.
- Βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στο καλάθι μιας φριτέζας αέρος και τα αλείφουμε παντού με τη σάλτσα, φροντίζοντας να μπει η σάλτσα και στις σχισμές. Μαγειρεύουμε για 18’ στους 185°C.
- Σερβίρουμε με ρύζι ανακατεμένο με φρέσκο κόλιανδρο, φρέσκα κρεμμυδάκια και κάππαρη.