Κοτόπιτα με φύλλο κρούστας για πίττες | Χαραλαμπίδης Κρίστης
Σταύρος Γεωργίου
31 Ιανουαρίου 2023
Κοτόπιτα με Φύλλο Κρούστας για πίττες!
Προετοιμασία
30
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
30
Λεπτά
Μερίδες
8
Συστατικά
ΓΕΜΙΣΗ:
- 400g κοτόπουλο μπούτι
- 50γρ κρεμμύδι
- 150g μπέικον
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. Θυμάρι
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. κάρυ
- 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 τμχ φρέσκο κρεμμύδι
ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
- 250ml γάλα πλήρες
- 25g βούτυρο ανάλατο
- 25g αλεύρι γ.ο.χ.
- 50g παρμεζάνα τριμμένη
ΠΙΤΤΑ:
- 6 φύλλα κρούστας για πίττες «Χρυσή Ζύμη»
- Ελαιόλαδο
- Λευκό και Μαύρο σουσάμι
- Αλάτι
- Θυμάρι
Οδηγίες
- Βάζουμε στο κοτόπουλο, αλάτι, πάπρικα, κάρυ, σκόνη σκόρδο, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και τα ξανακατέβουμε καλά.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και ψήνουμε καλά το κοτόπουλο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μπέικον και το θυμάρι και τα ρίχνουμε μέσα στο κοτόπουλο.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το ξανά ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λειώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, ρίχνουμε το γάλα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Μετά ρίχνουμε την μπεσαμέλ στο μείγμα με το κοτόπουλο, τρίβουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμύδι.
- Σε ένα ταψί 30εκ. διάμετρο και 3-4εκ. ύψος αλείφουμε λίγο λάδι και βάζουμε 3 φύλλα κρούστας για πίττες «Χρυσή Ζύμη» με λίγο ελαιόλαδο ενδιάμεσα, βάζουμε την γέμιση μας και την απλώνουμε σιγά να απλώσει σε όλο το ταψί, από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα 3 φύλλα κρούστας για πίττες «Χρυσή Ζύμη» με λίγο ελαιόλαδο ενδιάμεσα. Κόβουμε το φύλλο γύρο γύρο.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε αυγό και βάζουμε το σουσάμι και λίγο θυμάρι από πάνω στην πίττα.
- Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.