Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φτερούγες με μέλι και τσίλι | Χαραλαμπίδης Κρίστης

Γιώργος Ερωτοκρίτου
24 Μαρτίου 2023

Σπιτικές Φτερούγες με μέλι και τσίλι.. Μυστικό συστατικό απόλυτης επιτυχίας; Η δική μας μαργαρίνη.

Προετοιμασία
30
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
65
Λεπτά
Μερίδες
4

Συστατικά

Για τις φτερούγες

  • 150g. Χαραλαμπίδης Κρίστης μαργαρίνη, original
  • 1 κιλό φτερούγες Κοτόπουλου
  • 1 κουταλάκι Πάπρικα
  • 1 κουταλάκι Σκόρδο (σκόνη)
  • 50 ml Ηλιέλαιο
  • Αλάτι & Πιπέρι

Για το γκλασάρισμα

  • 100g. Χαραλαμπίδης Κρίστης μαργαρίνη, original
  • 150g. Μέλι
  • 80g. σάλτσα Τσίλι
  • 50g. σάλτσα Σόγιας
  • Χυμός από 1 Μοσχολέμονο

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε καλά.
  2. Κλείνετε με μεμβράνη και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για 1 μέρα.
  3. Την επομένη βγάζετε τις φτερούγες από το ψυγείο και τις μεταφέρετε σε ένα ταψί, ρίχνοντας από πάνω τη μαρινάδα.
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά .
  5. Μετά τις βγάζετε και τις αφήνετε  να κρυώσουν λίγο.
  6. Στη συνέχεια παίρνετε τις φτερούγες και τις μεταφέρετε σε ένα καθαρό ταψί, αφήνοντας το στην άκρη.

Για το γλασάρισμα

  1. Μέσα σε ένα μπλέντερ ρίχνετε όλα τα υλικά και τα χτυπάτε δυνατά για 5 λεπτά.
  2. Όταν θα είναι έτοιμο το μείγμα, το ρίχνετε πάνω σε όλες τις φτερούγες και το απλώνετε καλά με ένα πινέλο.
  3. Τέλος, ψήνετε για ακόμα 20 λεπτά στο φούρνο και σερβίρετ .
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.