Chocolate Brioche | Χαραλαμπίδης Κρίστης
Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
18 Οκτωβρίου 2023
Πάμε να φτιάξουμε Chocolate Brioche παρέα;
Προετοιμασία
80
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
30
Λεπτά
Μερίδες
4

Συστατικά
- 2 φλιτζάνια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουταλιές Ζάχαρη
- 2 κουταλάκια Μαγιά
- 125 g. Βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
- ½ φλιτζάνι Φρέσκο Γάλα Πλήρες, 3% λιπαρά, Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 200 g. Πραλίνα
- 1 Αυγό
Οδηγίες
- Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το αλεύρι τη ζάχαρη, τη μαγιά, το βούτυρο και το γάλα .
- Ζυμώνετε με τα χέρια σας για 10 – 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η ζύμη.
- Μεταφέρετε σε καθαρό μπολ, σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε να ξεκουραστεί για μια ώρα.
- Στη συνέχεια, βγάζετε τη ζύμη από το μπολ και τη μεταφέρετε σε αλευρωμένο πάγκο. Κόβετε 4-6 κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι και ανοίγετε σε φύλλο με έναν πλάστη.
- Στο τέλος του φύλλου, τοποθετείτε την πραλίνα με ένα κουτάλι και κλείνετε σε ρολό προς τα κάτω, χαράζοντας το τέλος σε μακρόστενες λωρίδες με ένα μαχαίρι.
- Μεταφέρετε τα brioche σε ταψί, με το χάραγμα από πάνω. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά .
- Χτυπάτε το αυγό σε ένα μπολ και με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνεια.
- Μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς και ψήνετε για 20-30 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσάφι χρώμα.
- Τέλος, τα σερβίρετε ζεστά και τα απολαμβάνετε με παγωμένο ρόφημα.