Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Chocolate Brioche | Χαραλαμπίδης Κρίστης

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
18 Οκτωβρίου 2023

Πάμε να φτιάξουμε Chocolate Brioche παρέα;

Προετοιμασία
80
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
30
Λεπτά
Μερίδες
4

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές Ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια Μαγιά
  • 125 g. Βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
  • ½ φλιτζάνι Φρέσκο Γάλα Πλήρες, 3% λιπαρά, Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 200 g. Πραλίνα
  • 1 Αυγό

Οδηγίες

  1. Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το αλεύρι τη ζάχαρη, τη μαγιά, το βούτυρο και το γάλα .
  2. Ζυμώνετε με τα χέρια σας για 10 – 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η ζύμη.
  3. Μεταφέρετε σε καθαρό μπολ, σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε να ξεκουραστεί για μια ώρα.
  4. Στη συνέχεια, βγάζετε τη ζύμη από το μπολ και τη μεταφέρετε σε αλευρωμένο πάγκο. Κόβετε 4-6 κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι και ανοίγετε σε φύλλο με έναν πλάστη.
  5. Στο τέλος του φύλλου, τοποθετείτε την πραλίνα με ένα κουτάλι και κλείνετε σε ρολό προς τα κάτω, χαράζοντας το τέλος σε μακρόστενες λωρίδες με ένα μαχαίρι.
  6. Μεταφέρετε τα brioche σε ταψί, με το χάραγμα από πάνω. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά .
  7. Χτυπάτε το αυγό σε ένα μπολ και με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνεια.
  8. Μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς και ψήνετε για 20-30 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσάφι χρώμα.
  9. Τέλος, τα σερβίρετε ζεστά και τα απολαμβάνετε με παγωμένο ρόφημα. 
© 2025 Charalambides Christis. All rights reserved.