Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μους Σοκολάτας με γαλατάκι | Χαραλαμπίδης Κρίστης

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
22 Φεβρουαρίου 2023

Λαχταριστή μους σοκολάτας με το αγαπημένο μας γαλατάκι!

Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
8
Λεπτά
Μερίδες
4

Συστατικά

  • 2.4g. φύλλα Zελατίνης
  • 350g. Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος 35% λιπαρά
  • 200g. γαλατάκι σοκολάτα Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 225g. Κουβερτούρα Γάλακτος (ψιλοκομμένη )
  • 1 πρέζα Αλάτι

Οδηγίες

  1. Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν.
  2. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί.
  3. Βάζετε το γαλατάκι σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση. Μετά το αφήνετε στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσει για 2 λεπτά.
  4. Αφαιρείτε τα φύλλα ζελατίνης από το νερό και τα στραγγίζετε  καλά με τα χέρια σας. Στη συνέχεια τα ρίχνετε μέσα στο κατσαρολάκι με το γαλατάκι και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν.
  5. Ρίχνετε την κουβερτούρα και την πρέζα από το αλάτι σε ένα μπολ και μετά το μείγμα με το γαλατάκι. Ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει.
  6. Μετά προσθέτετε τη σαντιγί στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύτε απαλά με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο μείγματα.
  7. Τέλος μοιράζετε τη μους σε ποτηράκια και τα αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά. Σερβίρετε όποτε το επιθυμείτε.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.