Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα με Γλάσο | Χαραλαμπίδης Κρίστης
Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
6 Δεκεμβρίου 2022
Δημιούργησε λαχταριστές στιγμές φτιάχνοντας χριστουγεννιάτικα μπισκότα <3
Προετοιμασία
30
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
20
Λεπτά
Μερίδες
10

Συστατικά
- 250g. Χαραλαμπίδης Κρίστης μαργαρίνη original
- 4 κρόκοι Αυγών
- 200g. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200g. ασπρισμένα Αμύγδαλα (αλεσμένα )
- 2 κουταλιές Κορν φλάουρ
- 4 κουταλιές Ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι Μπέικιν Πάουντερ
- 1 κουταλάκι Κανέλα
- 1 πρέζα Αλάτι
Για το Γλάσο
- 2 ασπράδια Αυγού
- 1 κουταλιά Ανθόνερο
- 300g. Ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά Κορν φλάουρ
Οδηγίες
- Μέσα στον κάδο του μίξερ ρίχνετε όλα τα υλικά για τα μπισκότα. Τα ανακατεύετε με το φτερό μέχρι να έχετε μια λεία και ομοιογενή ζύμη.
- Μετά την πλάθετε με τα χέρια σας σε μπάλα και τη σκεπάζετε με μεμβράνη. Την αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
- Στη συνέχεια την ανοίγετε με τον πλάστη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, σε φύλλο, πάχους 0,5εκ.
- Με ένα κουπ πατ, σε σχήμα αστεριού, κόβετε τα μπισκότα και τα μεταφέρετε σε στρωμμένο ταψί με αντικολλητικό χαρτί .
- Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Ακολούθως τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πάνω στον πάγκο της κουζίνας.
Για το γλάσο
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το ασπράδι μαζί με την άχνη και το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και αφού κρυώσει, το αφήνετε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Μετά το μεταφέρετε στον κάδο του μίξερ και το χτυπάτε για μισό λεπτό με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτετε το ανθόνερο και ανακατεύετε για ακόμα λίγο.
- Τέλος, γεμίζετε ένα κορνέ με το γλάσο και καλύπτετε την επιφάνεια των μπισκότων.