Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τραγανό χαλλούμι | Χαραλαμπίδης Κρίστης

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
26 Ιουνίου 2023

Τραγανό Χαλλούμι με Σουσάμι και Σάλτσα από Ντομάτα και Τσίλι.

Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
10
Λεπτά
Μερίδες
5

Συστατικά

Για τη σάλτσα

  • 300 g. συμπυκνωμένο χυμό Ντομάτας
  •  ½  κουταλάκι Τσίλι
  • 250 g. Ζάχαρη
  • 100 ml Nερό
  • 100 ml Ξίδι
  • 1 κουταλάκι πελτέ Ντομάτας
  • Αλάτι

Για το χαλλούμι

  • 500 g. Πισσουρκώτικο Πρόβειο Χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης (κομμένο σε μπαστουνάκια )
  • 100 g. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά Ρίγανη
  • 4 Αυγά
  • 100 g. Φρυγανιά (τριμμένη)
  • 60 γρ. Σουσάμι (λευκό και μαύρο )
  • 300 ml Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
  • Αλάτι & Πιπέρι 

Οδηγίες

Για τη σάλτσα

  1. Μέσα στο μπλέντερ ρίχνετε όλα τα υλικά και αλέθετε καλά.
  2. Μετά μεταφέρετε τη σάλτσα σε κατσαρολάκι και τη βάζετε σε χαμηλή  φωτιά να δέσει.

Για το χαλλούμι

  1. Τοποθετείτε το ηλιέλαιο σε μεγάλο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε τα αυγά και τα χτυπάτε καλά με ένα σύρμα. Αφήνετε στην άκρη.
  3. Μετά σε ένα ταψί βάζετε τη φρυγανιά με το σουσάμι και τα κρατάτε επίσης στην άκρη.
  4. Στη συνέχεια βάζετε διαδοχικά ένα- ένα τα κομμάτια από το χαλλούμι στο αλεύρι, στα αβγά και στη φρυγανιά. Τα πανάρετε καλά.
  5. Μεταφέρετε στο καυτό λάδι και τηγανίζετε  για 2-3 λεπτά ώστε να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανά. Τέλος, τα σερβίρετε ζεστά, με τη σάλτσα στο πλάι.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.