Donuts με γιαούρτι στραγγάτο | Χαραλαμπίδης Κρίστης
Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
15 Μαρτίου 2023
Σπιτικά Donuts με γιαούρτι στραγγάτο 0% άπαχο, τι καλύτερο;
Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
10
Λεπτά
Μερίδες
12

Συστατικά
- 1 φλιτζάνι Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 πρέζα Αλάτι
- ½ κουταλάκι Κανέλα
- 3 κουταλιές Ζάχαρη
- 1 μεγάλο Αυγό
- 200g. Στραγγάτο Γιαούρτι (0% λιπαρά) Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 1 κουταλιά Ηλιέλαιο
- ½ φλιτζάνι χυμό Πορτοκάλι
- 2 κουταλιές Μέλι
- Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Οδηγίες
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις και λαδώνετε καλά μια φόρμα με τις ειδικές υποδοχές για ντόνατς.
- Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
- Σε ένα δεύτερο μπολ βάζετε το αυγό, το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκάλι και το μέλι. Τα ανακατεύετε καλά με το σύρμα.
- Αδειάζετε το μείγμα των υγρών σε αυτό των στερεών. Ανακατεύετε καλά τα υλικά με μια σπάτουλα (η ζύμη σας θα είναι αρκετά σφιχτή).
- Στη συνέχεια μεταφέρετε τη ζύμη σε σακούλα κορνέ και γεμίζετε τις υποδοχές της φόρμας.
- Ψήνετε τα ντόνατς για 10 λεπτά περίπου.
- Tέλος τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε κρυώσουν για 10 λεπτά . Πασπαλίζετε με ζάχαρη και κανέλα. Σερβίρετε.