Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Donuts με γιαούρτι στραγγάτο | Χαραλαμπίδης Κρίστης

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
15 Μαρτίου 2023

Σπιτικά Donuts με γιαούρτι στραγγάτο 0% άπαχο, τι καλύτερο;

Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
10
Λεπτά
Μερίδες
12

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • ½ κουταλάκι Κανέλα
  • 3 κουταλιές Ζάχαρη
  • 1 μεγάλο Αυγό
  • 200g. Στραγγάτο Γιαούρτι (0% λιπαρά) Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 1 κουταλιά  Ηλιέλαιο
  • ½  φλιτζάνι  χυμό Πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές Μέλι
  • Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις και λαδώνετε καλά μια φόρμα με τις ειδικές υποδοχές για ντόνατς.
  2. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
  3. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζετε το αυγό, το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκάλι και το μέλι. Τα ανακατεύετε καλά με το σύρμα.
  4. Αδειάζετε το μείγμα των υγρών σε αυτό των στερεών. Ανακατεύετε καλά τα υλικά με μια σπάτουλα (η ζύμη σας θα είναι αρκετά σφιχτή).
  5. Στη συνέχεια μεταφέρετε τη ζύμη σε σακούλα  κορνέ και γεμίζετε  τις υποδοχές της φόρμας.
  6. Ψήνετε τα ντόνατς για 10 λεπτά περίπου.
  7. Tέλος τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε κρυώσουν για 10 λεπτά . Πασπαλίζετε με ζάχαρη και κανέλα. Σερβίρετε.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.