Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κεικ Καρότο με Πασχαλινά Αυγά | Χαραλαμπίδης Κρίστης

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
13 Απριλίου 2023

Λαχταριστό Κεικ Καρότο με πασχαλινά αυγά!

Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
60
Λεπτά
Μερίδες
10

Συστατικά

  • 600 g. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 g.  Ηλιέλαιο
  • 400 g. Ζάχαρη
  • 6 Αυγά
  • 250 g. Καρότα  (τριμμένα)
  • 300 g. Χαραλαμπίδης Κρίστης  Στραγγάτο Γιαούρτι (0% λιπαρά)
  • 1 κουταλάκι Κανέλα
  • 1 κουταλάκι Γαρύφαλλο (σκόνη)
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • 1 κουταλάκι Τζίντζερ (σκόνη)

Για την Κρέμα

  • 300 g. Ζάχαρη άχνη
  • 100 g. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 g. Τυρί κρέμα (Cream Cheese)
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα Βανίλιας
  • 2 κουταλιές χυμό Λεμονιού
  • Πασχαλινές Γαρνιτούρες

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα  και προετοιμάζετε 2 στρογγυλές φόρμες, 23 εκατοστά, αλείφοντας με λίγο βούτυρο.
  2. Ακολούθως προσθέτετε στον πάτο τους αντικολλητικό χαρτί και αφήνετε στην άκρη.
  3. Μέσα στον κάδο του μίξερ βάζετε τη ζάχαρη και τo ηλιέλαιο. Χτυπάτε για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  4. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα. Στη συνέχεια, ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζετε το ανακάτεμα για ακόμα 7 λεπτά.
  5. Μοιράζετε το μείγμα στις 2 φόρμες και ψήνετε για 1 ώρα περίπου, στους 160 βαθμούς.
  6. Όταν θα είναι έτοιμα, τα βγάζετε από τον φούρνο, τα ξεφορμάρετε και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά.

Για την Κρέμα

  1. Βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να έχετε ένα  λείο και παχύρευστο μείγμα.
  2. Τέλος, παίρνετε το ένα κομμάτι κέικ από τη μια φόρμα και το ισιώνετε με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  3. Με μια σπάτουλα βάζετε τη μισή ποσότητα από την κρέμα και προσθέτετε το άλλο κομμάτι κέικ.
  4. Ακολούθως τοποθετείτε ξανά κρέμα, γαρνίρετε και σερβίρετε.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.