Κεικ Καρότο με Πασχαλινά Αυγά | Χαραλαμπίδης Κρίστης
Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
13 Απριλίου 2023
Λαχταριστό Κεικ Καρότο με πασχαλινά αυγά!
Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
60
Λεπτά
Μερίδες
10

Συστατικά
- 600 g. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 g. Ηλιέλαιο
- 400 g. Ζάχαρη
- 6 Αυγά
- 250 g. Καρότα (τριμμένα)
- 300 g. Χαραλαμπίδης Κρίστης Στραγγάτο Γιαούρτι (0% λιπαρά)
- 1 κουταλάκι Κανέλα
- 1 κουταλάκι Γαρύφαλλο (σκόνη)
- 1 πρέζα Αλάτι
- 1 κουταλάκι Τζίντζερ (σκόνη)
Για την Κρέμα
- 300 g. Ζάχαρη άχνη
- 100 g. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 g. Τυρί κρέμα (Cream Cheese)
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα Βανίλιας
- 2 κουταλιές χυμό Λεμονιού
- Πασχαλινές Γαρνιτούρες
Οδηγίες
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα και προετοιμάζετε 2 στρογγυλές φόρμες, 23 εκατοστά, αλείφοντας με λίγο βούτυρο.
- Ακολούθως προσθέτετε στον πάτο τους αντικολλητικό χαρτί και αφήνετε στην άκρη.
- Μέσα στον κάδο του μίξερ βάζετε τη ζάχαρη και τo ηλιέλαιο. Χτυπάτε για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα. Στη συνέχεια, ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζετε το ανακάτεμα για ακόμα 7 λεπτά.
- Μοιράζετε το μείγμα στις 2 φόρμες και ψήνετε για 1 ώρα περίπου, στους 160 βαθμούς.
- Όταν θα είναι έτοιμα, τα βγάζετε από τον φούρνο, τα ξεφορμάρετε και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά.
Για την Κρέμα
- Βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να έχετε ένα λείο και παχύρευστο μείγμα.
- Τέλος, παίρνετε το ένα κομμάτι κέικ από τη μια φόρμα και το ισιώνετε με ένα κοφτερό μαχαίρι.
- Με μια σπάτουλα βάζετε τη μισή ποσότητα από την κρέμα και προσθέτετε το άλλο κομμάτι κέικ.
- Ακολούθως τοποθετείτε ξανά κρέμα, γαρνίρετε και σερβίρετε.