Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πασχαλινά Χρωματιστά Αυγά | Χαραλαμπίδης Κρίστης

Θεόδωρος Ελευθερίου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
10 Απριλίου 2023

Πασχαλινά Χρωματιστά Πασχαλινά αυγά γεμιστά με κεφαλοτύρι Χαραλαμπίδης Κρίστης!

Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
25
Λεπτά
Μερίδες
8

Συστατικά

  • 10 άσπρα αυγά
  • 6-7 σταγόνες Ube ή χρώμα ζαχαροπλαστικής λιλά (αν θέλουμε εντονότερο χρώμα προσθέτουμε επιπλέον)
  • 1 λίτρο νερό
  • 2 κ.σ ξίδι
  • 80 g. κεφαλοτύρι Χαραλαμπίδης Κρίστης 20 γρ μαγιονέζα
  • 10 g. μουστάρδα 20 γρ τυρί κρέμα 20 φύλλα άνηθο
  • 1 κ.σ ψιλοκομμένο σχινόπρασο Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Βράζουμε τα αυγά μας σε κατσαρόλα καλυμμένα με μπόλικο νερό για 10- 12 λεπτά. Αφαιρούμε σε μπολ που έχουμε γεμίσει το μισό με πάγο και νερό.
  2. Αφού κρυώσουν, τα καθαρίζουμε προσεχτικά και με το μαχαίρι τα κόβουμε στη μέση προσπαθώντας να κρατήσουμε τον κρόκο άθικτο.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το νερό, το ξίδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτουμε τα ασπράδια και τα αφήνουμε μέχρι να έχουμε το επιθυμητό χρώμα.
  4. Τους κρόκους τους βάζουμε σε ένα δεύτερο μπολ μαζί με την μαγιονέζα, την μουστάρδα, το τυρί κρέμα, το κεφαλοτύρι, το σχινόπρασο, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε με σύρμα μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μίγμα .
  5. Μεταφέρουμε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχουμε τοποθετήσει τη μύτη σε σχήμα αστεριού.
  6. Αφαιρούμε τα ασπράδια από το χρώμα και τοποθετούμε σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί. Μόλις στεγνώσουν εντελώς τα μεταφέρουμε στο πιάτο σερβιρίσματος και τα γεμίζουμε με το μίγμα.
  7. Γαρνίρουμε με τα φύλλα άνηθου και σχινόπρασου.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.