Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κέικ «Φλαούνας» | Χαραλαμπίδης Κρίστης

Αθηνά Λοϊζίδου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
25 Σεπτεμβρίου 2023

Εύκολο κέικ «Φλαούνας» με το Κεφαλοτύρι μας <3

Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
50
Λεπτά
Μερίδες
5

Συστατικά

  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 240 ml γάλα
  • 3 αβγά
  • 350 g. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 g. ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ξηρός δυόσμος
  • 10 φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. μεχλεπι
  • 1 κ.γ. μαστίχα
  • 100 g. σταφίδες
  • 250 g. χοντροτριμμένο  Χαραλαμπίδης Κρίστης Κεφαλοτύρι
  • Λίγο σησάμι για να πασπαλίσουμε το κέικ Φλαούνας μας

Οδηγίες

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C στον αέρα.
2. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το γάλα και τα αβγά. Ανακατεύουμε  μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το baking powder, αλάτι, ξηρό και φρέσκο δυόσμο, μεχλεπί, μαστίχα και ανακατεύουμε ξανά.
Τέλος, ανακατεύουμε μέσα τις σταφίδες και το τριμμένο τυρί. 
3. Μεταφέρουμε το μείγμα μας στο έτοιμο ταψί. Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και βάζουμε στον φούρνο.
4. Ψήνουμε για 50 λεπτά ή ελέγχουμε αν το κέικ Φλαούνα είναι ψημένο βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο της. Αν αυτό βγει καθαρό, τότε είναι έτοιμο.
5. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, αφαιρούμε από το ταψί και σερβίρουμε.

© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.