Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυγά benedict με σολομό | Χαραλαμπίδης Κρίστης

FrixosPersonalChefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
18 Σεπτεμβρίου 2023

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
20
Λεπτά
Μερίδες
2

Συστατικά

  • 80 g Κεφαλοτύρι Ώριμο, Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 225ml Φρέσκο Γάλα Πλήρες, 3% λιπαρά, Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 30g Ανάλατο Βούτυρο
  • 1 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. Γλυκιά Πάπρικα, όχι καπνιστή
  • ¼ κ.γ. Μοσχοκάρυδο, αλεσμένο
  • ¼ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
  • 4 Αυγά
  • 30ml Λευκό Ξύδι
  • 6 Φέτες Καπνιστό Σολομό
  • 1 Αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 Φύλλα Σπανάκι, baby spinach
  • 2 Μπέιγκελς
  • 1 κ.γ. Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Οδηγίες

  1. Ξεκινάμε με τη σάλτσα τοποθετώντας μια μέτρια αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 2' ενώ χτυπάμε ελαφρά.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αρχίζουμε να προσθέτουμε το γάλα, λίγο κάθε φορά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Προσθέτουμε την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και συνεχίζουμε να προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα με στόχο να πετύχουμε μια ωραία, λίγο ρευστή κρέμα.
  4. Στη συνέχεια τρίβουμε μέσα στη κατσαρόλα το κεφαλοτύρι και χτυπάμε μέχρι να λιώσει. Αφαιρούμε από τη φωτιά σε ένα μπολ και κρατάμε στην άκρη.
  5. Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη / μεσαία κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και βράζουμε σε υψηλή θερμοκρασία. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύδι.
  6. Σπάμε κάθε αυγό σε ένα μικρό μπολ ή φλιτζάνι καφέ, δίνουμε στο νερό μια ανάδευση για να δημιουργήσουμε ένα στροβιλισμό και γλιστράμε απαλά και αργά το αυγό, ένα κάθε φορά, στο κέντρο της κατσαρόλας. Σιγοβράζουμε ακάλυπτα για 4 ' καθώς θέλουμε τα ασπράδια να δέσουν και ο κρόκος του αυγού να αρχίσει να πυκνώνει λίγο. Θα ανέβουν στην επιφάνεια όταν είναι έτοιμα και χρησιμοποιούμε μια τρυπητή κουτάλα για να πάρουμε κάθε αυγό και να το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα. Επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα αυγά.
  7. Ενώ τα αυγά μαγειρεύονται, κόβουμε στη μέση τα μπέιγκελς και  τα ψήνουμε σε ένα ζεστό τηγάνι.
  8. Προσθέτουμε ένα ένα τα μπέιγκελς σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και προσθέτουμε λίγα φύλλα σπανακιού και φέτες αβοκάντο στη βάση τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον σολομό και από πάνω  δύο αυγά. Ρίχνουμε τη σάλτσα κεφαλοτύρι πάνω από τα αυγά, βάζουμε λίγο πιπέρι από πάνω και γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο.
  9. Σερβίρουμε αμέσως!
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.