Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φλογέρες με κεφαλοτύρι | Χαραλαπίδης Κρίστης

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
17 Οκτωβρίου 2022

Τραγανές φλογέρες με κεφαλοτύρι!

Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
3
Λεπτά
Μερίδες
2

Συστατικά

  • 1 συσκευασία Χρυσή Ζύμη Φύλλο Κρούστας για πίττες
  • 400g. Χαραλαμπίδης Κρίστης κεφαλοτύρι  (κομμένο σε χοντρά μπαστουνάκια)
  • 6 κουταλιές Ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές Θυμάρι
  • 2 κουταλιές Ρίγανη
  • Λίγο Πιπέρι
  • 600ml Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)

Οδηγίες

  1. Αφήνετε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Παίρνετε 2 φύλλα και τα κόβετε σταυρωτά ώστε να έχετε 8 τετράγωνα κομμάτια.
  3. Πασπαλίζετε το ένα κομμάτι με ελαιόλαδο, λίγο από το θυμάρι, τη ρίγανη, το πιπέρι και προσθέτετε ένα κομμάτι από το κεφαλοτύρι.
  4. Τυλίγετε διαγώνια σε ρολό και ενδιάμεσα κλείνετε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα. Συνεχίζετε το τύλιγμα, κλείνοντας την άκρη με λίγο νερό για να κλείσει καλά η φλογέρα.
  5. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια.
  6. Τέλος, σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το λάδι να κάψει και τηγανίζετε τις φλογέρες για 3 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
© 2023 Charalambides Christis. All rights reserved.