Φουσίλι με ψητή φέτα | Χαραλαμπίδης Κρίστης
FrixosPersonalChefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
9 Σεπτεμβρίου 2022
Φουσίλι με Ψητή Φέτα..απλό αλλά συγλονιστικό!
Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
55
Λεπτά
Μερίδες
6
Συστατικά
- 500g Ζυμαρικά Φουσίλι
- 2 x 200g Φέτα, Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 1 κιλό Ντοματίνια, ώριμα
- 3 Ασκαλώνια -Εσαλότ (Σάλοτς), ξεφλουδισμένα και χοντροκομμένα
- 2 Σκελίδες Σκόρδο, κομμένες στην μέση και σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. Φρέσκια Ρίγανη, φύλλα μόνο, συν περισσότερα για γαρνίρισμα
- 2 κ.σ. Φρέσκο Θυμάρι, φύλλα μόνο
- 80ml EVOO, Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, συν περισσότερο για ράντισμα στο τέλος
- 40g Κουκουνάρι
- 2 κ.σ. Κάπαρη, ψιλοκομμένη
- ¼ Φλιτζάνι Μαύρες Ελιές, χωρίς κουκούτσι και κομμένες σε φέτες
- 1 κ.γ. Μπούκοβο (Νιφάδες Τσίλι)
- 3 Λίτρα Νερού
- 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
- ½ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
Οδηγίες
- Χρησιμοποιούμε ένα μικρό τηγάνι και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κουκουνάρια και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ενώ τα κουνάμε συχνά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα κρατάμε στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, στον αέρα και με και τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Παίρνουμε μία πιατέλα φούρνου, περίπου 25x40εκ. και προσθέτουμε τα ντοματίνια μαζί με τα ασκαλώνια, το σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι και το μπούκοβο. Ρίχνουμε 60ml από το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
- Κάνουμε λίγο χώρο στη μέση και τοποθετούμε τα 2 κομμάτια φέτας το ένα πάνω στο άλλο. Περιχύνουμε τη φέτα με το υπόλοιπο λάδι και βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 45 ' και μέχρι να μαλακώσει η φέτα και να σκάσουν οι ντομάτες.
- Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα φέρνουμε το νερό σε βράση σε υψηλή θερμοκρασία προσθέτοντας μια γενναιόδωρη ποσότητα αλατιού. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσουν και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο στο κουτί των ζυμαρικών λιγότερο 1½'. Κρατάμε 1 φλιτζάνι νερό.
- Αφαιρούμε την πιατέλα από τον φούρνο, λιώνουμε την φέτα, ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και επιστρέφουμε στην πιατέλα με τη φέτα και τα ντοματίνια. Προσθέτουμε την κάπαρη και τις ελιές και ρίχνουμε μέσα ½ φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών ενώ ανακατεύουμε καλά. Αν χρειαστεί να χαλαρώσουμε περισσότερο τη σάλτσα τότε προσθέτουμε λίγο από το υπόλοιπο νερό ζυμαρικών.
- Βάζουμε τα κουκουνάρια, ραντίζουμε λίγο ελαιόλαδο, σπάμε λίγο ακόμα μαύρο πιπέρι, πασπαλίζουμε κι άλλα φύλλα ρίγανης και σερβίρουμε.