Σκορδόψωμο με Μαργαρίνη | Χαραλαμπίδης Κρίστης
Χριστίνα Χριστοφή
Κατάλληλο για χορτοφάγους
13 Σεπτεμβρίου 2024
Σπιτικό σκορδόψωμο με μαργαρίνη Χαραλαμπίδης Κρίστης Original.
Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
5
Λεπτά
Μερίδες
2
Συστατικά
- 1 βολβός σκόρδο
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 250 g. Χαραλαμπιδης Κριστης μαργαρινη Original σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 50 g. τριμμένη παρμεζάνα + Εξτρα για από πάνω
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. (Κάντε skip αν θα χρησιμοποιήσετε airfrier)
- Περιχύνουμε τον βολβό του σκόρδου με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με θαλασσινό αλάτι.
- Τυλιγουμε σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά. Αφήνουμε το σκόρδο στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
- Βάζουμε τη μαργαρίνη σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα και μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι και πιπέρι. Πολτοποιούμε τα πάντα μαζί χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
- Αφαιρούμε το ψητό σκόρδο από τον βολβό , παίρνουμε περίπου 3 ψημένες σκελίδες και λιώνουμε στη μαργαρίνη. Το υπόλοιπο σκόρδο το φυλάμε στο ψυγείο καλυμμένο σε ελαιόλαδο για άλλη συνταγή.
- Κόβουμε τη μπαγκέτα στη μέση κατά μήκος ψήνουμε ελάχιστα και απλώνουμε γενναιόδωρη ποσότητα σκόρδομαργαρίνης και ψήνουμε για ακόμα 2 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Τοποθετούμε τα ντοματίνια και την ροκκα από πάνω και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Απολαύστε!