Χαλλούμι μπουρίτο | Χαραλαμπίδης Κρίστης
FrixosPersonalChefing
22 Φεβρουαρίου 2023
Λαχταριστό Χαλλούμι Μπουρίτο!
Προετοιμασία
25
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
25
Λεπτά
Μερίδες
3

Συστατικά
- 2 Πισσουρκώτικο Aιγοπρόβειο (χωριάτικο) Χαλλούμι, Χαραλαμπίδης Κρίστης, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 Φλιτζάνι Μουτζέντρα, Κυπριακές φακές με ρύζι, μαγειρεμένες πολύ καλά και με τη χρήση μίξερ χειρός να γίνει πάστα
- 3 Κίτρινες/Πορτοκαλί Πιπεριές, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
- 12 λεπτές Φέτες Λούντζα, μαριναρισμένες σε κρασί, λεπτά κομμένες
- 3 Μεγάλες Τορτίγιες
- ½ Φλιτζάνι Τραγανά Τηγανητά Κρεμμύδια
- ¼ Φλιτζάνι Μαύρες Ελιές, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
- 3 Ντομάτες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
- 1 κ.σ. Γλυκιά Καπνιστή Πάπρικα
- 6 Φύλλα Μαρουλιού, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3 κ.σ. Φρέσκος Κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
- 30ml Χυμός Λεμονιού
- 2 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
- Σάλτσα Ντομάτας/Πιπεριάς
- ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210°C, στον αέρα και με και τη σχάρα στη μεσαία θέση
- Τοποθετούμε το χαλλούμι σε μία πιατέλα φούρνου μαζί με τις πιπεριές. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και μαγειρεύουμε για 20', ανακατεύοντας ενδιάμεσα. Αφαιρούμε από το φούρνο και κρατάμε στην άκρη.
- Μία-μία τοποθετούμε τις τορτίγιες στον πάγκο κουζίνας και απλώνουμε 2-3 ολόκληρες κουταλιές της σούπας μουτζέντρα φροντίζοντας να κρατήσουμε 5 εκατοστά σε κάθε πλευρά ελεύθερα καθώς και στο κάτω μέρος. Προσθέτουμε πάνω από τη μουτζέντρα μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από τα τηγανητά κρεμμύδια και 4-5 κουταλιές της σούπας από το μαγειρεμένο χαλλούμι με τις πιπεριές. Στη συνέχεια προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ελιές μαζί με ⅓ από τη λούντζα. Προσθέτουμε ⅓ από τις ντομάτες, αλατίζουμε και τέλος προσθέτουμε ⅓ από το μαρούλι και ⅓ από τον κόλιανδρο.
- Για να κλείσουμε το μπουρίτο, παίρνουμε τα 2 άκρα της τορτίγιας και διπλώνουμε προς τη γέμιση. Με τα δάχτυλά μας να συγκρατούν τις διπλωμένες πλευρές, διπλώνουμε το κάτω μέρος και το κλείνουμε σε σχήμα μπουρίτο.
- Μαγειρεύουμε κάθε μπουρίτο σε ζεστό τηγάνι, περίπου 1' κάθε πλευρά και μέχρι να ροδίσουν.
- Κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε με τη σάλσα.