Χαλλούμι Empanadas | Χαραλαμπίδης Κρίστης
Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
17 Ιανουαρίου 2024
Λαχταριστά Χαλλούμι Empanadas!
Προετοιμασία
30
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
45
Λεπτά
Μερίδες
10
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 5 φλιτζάνια Αλεύρι φαρίνα
- ½ κουταλάκι Αλάτι
- 1/3 φλιτζανιού Σπορέλαιο
- 1 κουταλιά χυμό Πορτοκαλιού
- 1 ½ φλιτζάνι Νερό (χλιαρό)
Για τη γέμιση
- 1 κιλό Χαραλαμπίδης Κρίστης Βιολογικό Χαλλούμι (κομμένο σε κυβάκια)
- 5 Πράσινες Πιπεριές(κομμένες σε κυβάκια)
- 10 λιαστές Ντομάτες (ψιλοκομμένες )
- 2 Ντομάτες (ψιλοκομμένες, χωρίς σπόρια )
- Λίγο φρέσκο Δυόσμο (ψιλοκομμένο)
Οδηγίες
Για τη ζύμη
- Βάζετε το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε. Ακολούθως, βάζετε το λάδι και τρίβετε με τα χέρια σας.
- Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνετε. Μετά, ρίχνετε λίγο- λίγο το νερό -γιατί μπορεί να μην το χρειαστεί όλο η ζύμη- και συνεχίζετε το ζύμωμα.
- Πλάθετε τη ζύμη σε μια μπάλα, τη σκεπάζετε και την αφήνετε 30 λεπτά για να ξεκουραστεί
Για τη γέμιση
- Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά.
- Συναρμολόγηση και ψήσιμο
- Παίρνετε λίγη από τη ζύμη, σχηματίζοντας ένα μπαστούνι και με ένα μαχαίρι την κόβετε σε μικρά κομμάτια. Με έναν πλάστη ανοίγετε σε στρογγυλό λεπτό φύλλο, 16 εκ. διάμετρο.
- Βάζετε 2 κουταλιές γέμιση στη μέση του φύλλου. Στη συνέχεια, ενώνετε το πάνω φύλλο με το κάτω, αφήνοντας ελάχιστο περιθώριο γύρω-γύρω για να δημιουργήσετε ένα ωραίο τελείωμα, γέρνοντας το κάτω φύλλο προς τα πάνω.
- Τοποθετείτε τα empanadas σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας απόσταση 2-3 εκατοστά μεταξύ τους.
- Τέλος, ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.