Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χαλλούμι Hasselback | Χαραλαμπίδης Κρίστης

FrixosPersonalChefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
28 Ιουνίου 2023

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
30
Λεπτά
Μερίδες
2

Συστατικά

  • 2 x 200g Χαλλούμι, Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 300g Ντοματίνια
  • 2 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. Μέλι
  • Λίγα Φύλλα Βασιλικού
  • 1 κ.σ. Κάπαρη
  • 1-2 κ.γ. Μπούκοβο, όχι καυτερό
  • 1 κ.γ. Κόλιανδρος, αλεσμένος
  • Κουλούρι
  • ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • ¼ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Με τον ίδιο τρόπο που θα κόβαμε τις διάσημες "πατάτες Hasselback", τοποθετούμε κάθε μπλοκ χαλλουμιού σε ένα ξύλο κοπής και τοποθετούμε 1 ξυλάκι (chopstick) σε κάθε πλευρά του. Αυτό θα αποτρέψει την ολική κοπή του χαλλουμιού.
  2. Το κόβουμε σε πάχος 5mm (1/2 εκ.) και το κρατάμε στην άκρη. Επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο μπλοκ χαλλουμιού.
  3. Εν τω μεταξύ, ανάβουμε το φούρνο στους 190° C, αέρα και ράφι στη μέση.
  4. Παίρνουμε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί, αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε σε αυτό τα 2 τεμαχισμένα χαλλούμια. Προσθέτουμε γύρω τους τα ντοματίνια και από πάνω την κάπαρη. Περιχύνουμε από πάνω το λάδι και το μέλι. Πασπαλίζουμε τις νιφάδες τσίλι και τον κόλιανδρο και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 25' και τελειώνουμε κάτω από το γκριλ για 5 ' με στόχο να καραμελώσουμε τόσο το χαλλούμι όσο και τις ντομάτες.
  6. Αφαιρούμε από το φούρνο, προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε με άφθονο κουλούρι.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.