Χαλλούμι Spring Rolls | Χαραλαμπίδης Κρίστης
Frixos Personal Chefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
16 Ιουλίου 2024
Spring Rolls με Χαραλαμπίδης Κρίστης χαλλούμι. Βρείτε τα συστατικά και τις οδηγίες στην ιστοσελίδα μας.
Προετοιμασία
30
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
30
Λεπτά
Μερίδες
16
Συστατικά
- 1 Χαλλούμι, Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 16 Φύλλα για spring rolls
- 1 Φλιτζάνι Λάχανο, ψιλοκομμένο
- ¼ Φλιτζάνι Φύλλα Δυόσμου
- 2-3 κ.σ. Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο
Για τη σως
- 25ml Χυμός Λεμονιού
- 25ml Ξύδι
- 15ml Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο
- 50ml Μέλι
- 1 κ.σ. Ζάαταρ
- 1 κ.σ. Γλυκό Μπούκοβο, σε σκόνη
- ½ κ.γ. Ψιλό Θαλασσινό Αλάτι
- ¼ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
Οδηγίες
- Ξεκινάμε με τη σως, τοποθετώντας όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύοντας καλά. Την αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε το χαλλούμι στη μέση και το κόβουμε σε 8 φέτες, σύνολο 16 κομμάτια.
- Τοποθετούμε ένα φύλλο spring roll σε πάγκος εργασίας με μία από τις τέσσερις γωνίες του φύλλου στραμμένη προς εμάς.
- Προσθέτουμε δύο φύλλα δυόσμου 3 εκ. από τη γωνία του φύλλου προς εμάς και από πάνω προσθέτουμε ένα κομμάτι από το κομμένο χαλλούμι μαζί με λίγο λάχανο. Τυλίγουμε σφιχτά τη γωνία πάνω από το χαλλούμι μία φορά και διπλώνουμε προς τα μέσα και τις δύο πλευρές του φύλλου. Βρέχουμε απαλά με νερό τη γωνία κλεισίματος του φύλλου για να σφραγίσει και συνεχίζουμε να το τυλίγουμε σφιχτά. Επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα φύλλα spring rolls.
- Χρησιμοποιούμε ένα ταψί φούρνου και προσθέτουμε μέσα τα spring rolls, με τη μεριά του κλεισίματος προς τα κάτω. Τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο.
- Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210°C, με αέρα και τη σχάρα στη μέση.
- Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30’ και μέχρι να γίνουν τραγανά και χρυσαφένια.
- Σερβίρουμε με τη σως.