Στριφτά με το χαλλούμι μας | Χαραλαμπίδης Κρίστης
FrixosPersonalChefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
11 Ιουνίου 2023
Στριφτά με το χαλλούμι μας!
Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
25
Λεπτά
Μερίδες
3
Συστατικά
- 125g Χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης, τριμμένο
- 125g Mild Cheddar Cathedral City, τριμμένο
- 1 Φύλλο Σφολιάτα, Χρυσή Ζύμη, περίπου 425g
- 1 Αυγό, χτυπημένο
- 15-20 Φύλλα Δυόσμο, ψιλοκομμένα
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γ. Αλάτι
- ½ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C, στον αέρα και με και τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Χρησιμοποιούμε ένα μπολ και ανακατεύουμε μαζί τα τριμμένα τυριά.
- Ρίχνουμε στον πάγκο εργασίας μας λίγο αλεύρι και πασπαλίζουμε από πάνω το 1/4 του τριμμένου μείγματος τυριών σε μια περιοχή του ίδιου μεγέθους της σφολιάτας.
- Τοποθετούμε πάνω από το μείγμα τυριών τη σφολιάτα και ανοίγουμε τη ζύμη στο μισό από το αρχικό της πάχος και πασπαλίζουμε πάνω το μισό από το υπόλοιπο μείγμα τυριών μαζί με το μισό δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε.
- Διπλώνουμε τη ζύμη στο μισό και μισό ξανά, και την ανοίγουμε στο αρχικό της πάχος.
- Πασπαλίζουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα τυριών και για άλλη μια φορά διπλώνουμε τη ζύμη στο μισό και μισό ξανά και πάλι ανοίγουμε στο αρχικό της πάχος.
- Κόβουμε με ένα μαχαίρι σε λωρίδες πλάτους 3 εκατοστών και τις τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο ταψί αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσά τους. Κρατάμε και τα δύο άκρα κάθε λωρίδας και στρίβουμε σε αντίθετες κατευθύνσεις για να δημιουργήσουμε ένα σπειροειδές αποτέλεσμα.
- Αλείφουμε ελαφρά με το αυγό και τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25' και μέχρι να φουσκώσουν ωραία και να ροδίσουν. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν μέχρι να σφίξουν αρκετά ώστε να μην λυγίζουν και απολαμβάνουμε την ίδια μέρα ή ακόμα και την επόμενη!