Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κολοκυθόσουπα με Χαλλούμι Τσιπς

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
29 Οκτωβρίου 2022

Halloween κολοκυθόσουπα!

Προετοιμασία
30
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
40
Λεπτά
Μερίδες
2

Συστατικά

  • 2 κουταλιές Ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κίτρινη Κολοκύθα ( καθαρισμένη)
  • 1 Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • ½  Πράσο ( ψιλοκομμένο)
  • 900 ml ζωμό Λαχανικών
  • 1 κουταλιά Βούτυρο
  • 2 Πατάτες (κομμένες, λεπτές φέτες)
  • 1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι (ψιλοκομμένο)
  • 2 φλιτζάνια φρέσκα Κρέμα Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • Αλάτι & Πιπέρι

Για τα χαλλούμι τσιπς

  • 2 συσκευασίες Χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 3 κουταλιές Αλεύρι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες

  1. Κόβετε την κολοκύθα σε λεπτές φέτες.
  2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζετε την κολοκύθα μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Στη συνέχεια, προσθέτετε το κρεμμύδι, το πράσο και τσιγαρίζετε.
  3. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τον ζωμό λαχανικών, το βούτυρο, τις πατάτες, το θυμάρι και βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά.
  4. Όταν είναι έτοιμα, μπλεντάρετε τη σούπα μ’ ένα δυνατό μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει μια λεία υφή.
  5. Βάζετε τη σούπα πίσω στην κατσαρόλα, προσθέτετε τη φρέσκα κρέμα και αλατοπιπερώνετε. Της δίνετε ακόμα μια βράση και είναι έτοιμη.

Για τα χαλλούμι τσιπς

  1. Παίρνετε τα χαλλούμια από τις συσκευασίες και τα βάζετε για 2 ώρες στην κατάψυξη για να σφίξουν καλά. Μετά σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι,  βάζετε το λάδι να κάψει.
  2. Παίρνετε τα χαλλούμια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες πάνω σε ένα μαντολίνο ή με ένα κοφτερό μαχαίρι. Μετά παίρνετε τις φέτες από το αλεύρι και τις ρίχνετε στο τηγάνι για να γίνουν τραγανές. Τις αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Τέλος, σερβίρετε τη σούπα με τα τσιπς από χαλλούμι.
  4. Tip :  Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα από πιπερόριζα για περισσότερη ένταση και γεύση.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.