Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λαβράκι με Μπάρμπα Στάθης Φασόλια Μαυρομάτικα και Κυπριακά Λάχανα

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
20 Απριλίου 2022

Λαβράκι με Μπάρμπα Στάθης Φασόλια Μαυρομάτικα και Κυπριακά Λάχανα!

Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
40
Λεπτά
Μερίδες
4

Συστατικά

  • 1 συσκευασία Μπάρμπα Στάθης Φασόλια Μαυρομάτικα
  • 3 κουταλιές Ελαιόλαδο
  • 3 Κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
  • 1 φλιτζάνι ζωμό Λαχανικών
  • 2 δέσμες Κυπριακά Λάχανα (σέσκουλα/χοντροκομμένα)
  • Λίγο χυμό Λεμονιού
  • Αλάτι & Πιπέρι

Για το Λαβράκι

  • 4 φιλέτα Λαβράκι
  • 1 κουταλιά Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Οδηγίες

  1. Βράζετε τα μαυρομάτικα φασόλια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα κρατάτε στην άκρη.
  2. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρώς το φρέσκο κρεμμύδι.
  3. Μετά προσθέτετε τα μαυρομάτικα και το ζωμό λαχανικών.
  4. Προσθέτετε τα σέσκουλα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
  5. Αλατίζετε το λαβράκι και από τις δύο πλευρές. Το τοποθετείτε σε καυτό τηγάνι με ελαιόλαδο από την πλευρά του δέρματος.
  6. Μόλις γίνει τραγανή η πλευρά του δέρματος, το γυρνάτε από την άλλη πλευρά για ακόμα 2-3 λεπτά .
  7. Τέλος, μόλις ετοιμαστεί το ψαράκι, το σερβίρετε με τα μαυρομάτικα φασόλια.
© 2022 Charalambides Christis. All rights reserved.