Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπισκότα Μαργαρίνης | Χαραλαμπίδης Κρίστης

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
19 Αυγούστου 2022

Μπισκότα μαργαρίνης, το απόλυτο συνοδευτικό για τον καφέ σου!

Προετοιμασία
150
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
20
Λεπτά
Μερίδες
10

Συστατικά

  • 200 g. Χαραλαμπίδης Κρίστης μαργαρίνη original(σε θερμοκρασία δωματίου )
  • 250 g. Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις )
  • 5 g.  Μπέικιν Πάουντερ
  • 150 g. Ζάχαρη άχνη
  • 2 κρόκοι μεγάλων Αυγών
  • 1 κουταλάκια Γαρύφαλλο (σε σκόνη)
  • 1 πρέζα Αλάτι

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Αλείφετε μερικά ταψιά ψησίματος με μαργαρίνη  και  στρώνετε με λαδόκολλα.
  2. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μέσα στον κάδο του μίξερ και προσθέτετε τη ζάχαρη, την πρέζα αλάτι, τους κρόκους, το γαρύφαλλο και τη μαργαρίνη. Ανακατεύετε για λίγο μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
  3. Όταν θα είναι έτοιμη η ζύμη, την πλάθετε σε σχήμα σαλαμιού και την τυλίγετε με μεμβράνη.
  4.  Αφήνετε να ξεκουραστεί η ζύμη για 2 ώρες στην κατάψυξη.
  5. Μετά πασπαλίζετε την επιφάνεια εργασίας με λίγο αλεύρι και ανοίγετε τη ζύμη από τη μεμβράνη, προσεχτικά.
  6.  Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τη ζύμη σε φέτες, πάχους 1 εκατοστό περίπου.
  7. Μεταφέρετε τα μπισκότα στα ταψιά, κρατώντας απόσταση το ένα από το άλλο.
  8. Τέλος, ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν ή να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
  9. Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί πριν τα σερβίρετε.
© 2022 Charalambides Christis. All rights reserved.