Mille Feuille με σφολιάτα βουτύρου | Χαραλαμπίδης Κρίστης
Σταύρος Γεωργίου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
30 Ιανουαρίου 2023
Mille Feuille με Σφολιάτα Βουτύρου!
Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
40
Λεπτά
Μερίδες
1

Συστατικά
ΚΡΕΜΑ:
- 233ml γάλα πλήρες
- 100ml κρέμα γάλακτος
- 26g καλαμποκάλευρο
- 53g ζάχαρη
- 2 κρόκους αυγού
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
ΦΥΛΛΟ:
- 200g σφολιάτα βουτύρου «Χρυσή Ζύμη»
- 10g αμύγδαλο φιλέ
- 15g ζάχαρη
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ:
- Φράουλες
- Μύρτιλα
Οδηγίες
- Σε ένα ταψί τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε τα κομμάτια από το ένα φύλλο της σφολιάτα σε λωρίδες περίπου 10εκ Χ 5εκ, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη, βάζουμε από πάνω τα αμύγδαλά φιλέ, σε ένα ταψί, από πάνω ξανά τοποθετούμε χαρτί αντικολλητικό και ένα σκεύος βαρετό για να τα κρατά να μην ψηλώσουν.
- Τα βάζουμε στον φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε γάλα, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη και βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, τους κρόκους και corn flour και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Ρίχνουμε στα αυγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε. Το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει.
- Παίρνουμε τα ψημένα κομμάτια από την σφολιάτα και τα ισιώνουμε με ένα μαχαίρι.
- Όταν κρυώσει η κρέμα αρχίζουμε και στοιβάζουμε.
- Ένα κομμάτι ψημένη σφολιάτα-κρέμα- φράουλες και μύρτιλα, άλλο κομμάτι ψημένη σφολιάτα, να γίνουν δύο επίπεδα και από πάνω πάλι κρέμα με φράουλες και μύρτιλα.