Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Mille Feuille με σφολιάτα βουτύρου | Χαραλαμπίδης Κρίστης

Σταύρος Γεωργίου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
30 Ιανουαρίου 2023

Mille Feuille με Σφολιάτα Βουτύρου!

Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
40
Λεπτά
Μερίδες
1

Συστατικά

ΚΡΕΜΑ:

  • 233ml γάλα πλήρες
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 26g καλαμποκάλευρο
  • 53g ζάχαρη
  • 2 κρόκους αυγού
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

ΦΥΛΛΟ:

  • 200g σφολιάτα βουτύρου «Χρυσή Ζύμη»
  • 10g αμύγδαλο φιλέ
  • 15g ζάχαρη

ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ:

  • Φράουλες
  • Μύρτιλα

Οδηγίες

  1. Σε ένα ταψί τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε τα κομμάτια από το ένα φύλλο της σφολιάτα σε λωρίδες περίπου 10εκ Χ 5εκ, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη, βάζουμε από πάνω τα αμύγδαλά φιλέ, σε ένα ταψί, από πάνω ξανά τοποθετούμε χαρτί αντικολλητικό και ένα σκεύος βαρετό για να τα κρατά να μην ψηλώσουν.
  2. Τα βάζουμε στον φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά.
  3. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε γάλα, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη και βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν.
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, τους κρόκους και corn flour και ανακατεύουμε με σύρμα.
  5. Ρίχνουμε στα αυγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε. Το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει.
  6. Παίρνουμε τα ψημένα κομμάτια από την σφολιάτα και τα ισιώνουμε με ένα μαχαίρι.
  7. Όταν κρυώσει η κρέμα αρχίζουμε και στοιβάζουμε.
  8. Ένα κομμάτι ψημένη σφολιάτα-κρέμα- φράουλες και μύρτιλα, άλλο κομμάτι ψημένη σφολιάτα, να γίνουν δύο επίπεδα και από πάνω πάλι κρέμα με φράουλες και μύρτιλα.      
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.