Mille Feuille με Μαργαρίνη | Χαραλαμπίδης Κρίστης
Θεόδωρος Ελευθερίου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
14 Φεβρουαρίου 2023
Mille Feuille με μαργαρίνη!
Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
18
Λεπτά
Μερίδες
2

Συστατικά
Για το φύλλο:
- 1 φύλο σφολιάτας Χρυσή Ζύμη
- 3g. ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα πατισερί:
- 6 κρόκους αυγού
- 270g. ζάχαρη
- 1 λίτρο γάλα Χαραλαμπίδης Κρίστης 3%
- 100 γρ κόρν φλάουρ
- 2 κ.σ βανίλια υγρή
- 100g. μαργαρίνη Χαραλαμπίδης Κρίστης
Για τη συναρμολόγηση:
- 20 Φράουλες
- 20 κόκκινα μούρα
- 3g. Ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
Για το φύλο:
- Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 μέρα ή σε θερμοκρασία δωματίου να ξεπαγώσει.
- Κόβουμε τη ζύμη σε ορθογώνια όμοια κομμάτια 15 x 7 cm περίπου
- Απλώνουμε τα κομμάτια σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 για 6 λεπτά και έπειτα στους 180 για 10 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα πατισερί :
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τους κρόκους με τα 135 γρ ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το κόρν φλάουρ, 100 ml γάλα Χαραλαμπίδης Κρίστης και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια βάζουμε σε μέτρια φωτιά και μόλις φτάσει θερμοκρασία βρασμού αφαιρούμε και σιγά σιγά προσθέτουμε στο μίγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας με σύρμα.
- Μεταφέρουμε ξανά όλο το μίγμα στη φωτιά και βράζουμε μέχρι να σφίξει η κρέμα.
- Μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε τη μαργαρίνη Χαραλαμπίδης Κρίστης, ανακατεύουμε, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει (2 ώρες)
Για την συναρμολόγηση:
- Μεταφέρουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Κόβουμε τις φράουλες σε λεπτές φέτες.
- Κόβουμε τις σφολιάτες μας απο τη μέση.
- Βάζουμε μπόλικη κρέμα σε όλη την επιφάνεια της πρώτης στρώσης, απο πάνω στολίζουμε τα μούρα, ακόμη μια στρώση σφολιάτας, κρέμα, φράουλες, και συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε τέσσερις στρώσεις.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε το πιο λαχταριστό Mille feuille!