Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φαρφάλλες με Λιαστές Ντομάτες και Μοτσαρέλα

FrixosPersonalChefing
4 Μαρτίου 2022

Φαρφάλλες με λιαστή ντομάτα και Μοτσαρέλα  Χαραλαμπίδης Κρίστης!

Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
30
Λεπτά
Μερίδες
6

Συστατικά

  • 500g ζυμαρικά Φαρφάλλε
  • 25 Λιαστές Ντομάτες, ψιλοκομμένες, κρατάτε το λάδι τους στην άκρη
  • 75g Κουκουνάρια
  • 6 Αντσούγιες, φιλέτα σε ελαιόλαδο, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. Κάπαρη, χοντροκομμένα
  • 3 Σκελίδες Σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.γ. Μπούκοβο
  • 3 κ.σ. Φρέσκια Ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • 150g Μοτσαρέλα, Χαραλαμπίδης Κρίστης, τριμμένη, συν περισσότερη για το σερβίρισμα
  • 5 Λίτρα Νερού
  • 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • ½ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Πάρτε ένα τηγάνι με ψηλά τοιχώματα και τοποθετήστε το σε υψηλή φωτιά. Προσθέστε τα κουκουνάρια και ψήστε μέχρι να ροδίσουν ενώ τα κουνάτε συχνά. Αφαιρέστε από το τηγάνι και κρατήστε τα στην άκρη
  2. Χρησιμοποιήστε το ίδιο τηγάνι και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά, περιμένετε περίπου 1’ για να ζεσταθεί και στη συνέχεια ρίξτε 2 κ.σ. από το λάδι των λιαστών ντοματών και αφήστε το να ζεσταθεί. 1’ αργότερα προσθέστε τις αντσούγιες, ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να διαλυθούν.
  3. Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι, ζεσταίνετε ξανά και προσθέστε την κάπαρη μαζί με το σκόρδο και σοτάρετε για 30". Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες και το μπούκοβο και ανακατέψτε. Μετά βάλτε την τριμμένη μοτσαρέλα, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε για περίπου 3' ακόμα για να λιώσει το τυρί.
  4. Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα φέρτε το νερό σε βρασμό σε υψηλή φωτιά προσθέτοντας αρκετό αλάτι. Προσθέστε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας περιστασιακά για να μην κολλήσουν και μαγειρεύετε σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο στο κουτί των ζυμαρικών λιγότερο 1'. Κρατήστε στην άκρη 1 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά.
  5. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε στο τηγάνι με τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα. Ρίξτε ½ φλιτζάνι του νερού που κρατήσατε και μαγειρέψτε για 1’ επιπλέον ενώ ανακατεύετε καλά.
  6. Βάλτε τα κουκουνάρια και την ρίγανη, αφαιρέστε από τη φωτιά, σερβίρετε και πασπαλίζετε με περισσότερη μοτσαρέλα και σερβίρετε.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.