Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χοιρινό Φιλέτο με Σάλτσα Μαργαρίνης | Χαραλαμπίδης Κρίστης

20 Σεπτεμβρίου 2023

Χοιρινό Φιλέτο με Σάλτσα Μαργαρίνης!

Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
60
Λεπτά
Μερίδες
5

Συστατικά

  • 1 κιλό Χοιρινό Φιλέτο
  • 125ml Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα Πλήρες, 3% λιπαρά,
  • 2 κ.σ. Χαραλαμπίδης Κρίστης μαργαρίνη, original
  • 20ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 200ml Λευκό Κρασί
  • 300ml Ζωμός Κότας
  • 8 Κλωναράκια Φρέσκο Θυμάρι
  • 3 Κλωναράκια Φρέσκο Δεντρολίβανο
  • 3 σκελίδες Σκόρδο, ολόκληρες, ελαφρώς σπασμένες
  • 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • ½ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη μαργαρίνη. Μόλις λειώσει προσθέτουμε το σκόρδο μαζί με το δεντρολίβανο και το θυμάρι και σοτάρουμε για μερικά λεπτά. Βάζουμε και το χοιρινό φιλέτο, ρίχνουμε από πάνω το λάδι και σοτάρουμε όλες τις πλευρές του μέχρι να ροδίσουν ωραία.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον ζωμό κότας, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό, προσθέτουμε το καπάκι της κατσαρόλας ελαφρώς ανοιχτό και μαγειρεύουμε για 40'.
  3. Αφαιρούμε το φιλέτο από την κατσαρόλα και αφήνουμε να ξεκουραστεί. Σβήνουμε τη φωτιά και 15' αργότερα πετάμε το σκόρδο και τα κλωναράκια δεντρολίβανου, ρίχνουμε το γάλα και αρχίζουμε να χτυπάμε ελαφρά. Ανάβουμε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και ενώ χτυπάμε ελαφρά αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει ελαφρώς.
  4. Κόβουμε πολύ λεπτά το φιλέτο και προσθέτουμε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Ρίχνουμε πάνω από τη σάλτσα και σερβίρουμε με σαλάτα ρόκα και ρύζι.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.