Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πατάτες Μπράβας με Χαλλούμι | Χαραλαμπίδης Κρίστης

Frixos Personal Chefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
6 Αυγούστου 2024

Πατάτες μπράβας με πισσουρκώτικο αιγοπρόβειο χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης. Βρείτε τα συστατικά και τις οδηγίες στην ιστοσελίδα μας.

Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
45
Λεπτά
Μερίδες
2

Συστατικά

  • 1 Πισσουρκώτικο Aιγοπρόβειο (χωριάτικο) Χαλλούμι, Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 3 Μεσαίες Πατάτες
  • 1 Κρεμμύδι
  • 1 Καρότο
  • 400ml Πολτός Ντομάτας, κονσερβοποιημένος
  • 2 κ.γ.  Γλυκιά Καπνιστή Πάπρικα
  • ½ κ.γ. Καυτερή Πάπρικα
  • 1 κ.γ. Μπούκοβο, όχι καυτερό
  • 1 κ.γ. Ξηρός Κόλιανδρος, τριμμένος
  • 1 κ.γ. Ξηρός Δυόσμος, τριμμένος
  • 15ml Ξίδι Μηλίτη
  • 6 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • ¼ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Ξεκινάμε με τις πατάτες ξεφλουδίζοντάς τες και κόβοντάς τις σε κύβους 3 εκ. Στη συνέχεια, ξεφλουδίζουμε το καρότο και το ψιλοκόβουμε. Τέλος, ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Τα κρατάμε όλα στην άκρη.
  2. Στη συνέχεια, κόβουμε το χαλλούμι σε χοντρές φέτες και μετά κάθε φέτα σε 3 κομμάτια, ώστε να έχουμε περίπου 5-6 κομμάτια χαλλούμι ανά φέτα. Τα κρατάμε στην άκρη.
  3. Βάζουμε μια μεσαία κατσαρόλα γεμάτη νερό σε δυνατή φωτιά και όταν βράσει, προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες. Αφήνουμε ξανά να βράσει και σιγομαγειρεύουμε για 12’. Αποσύρουμε από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Προσθέτουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 4 κουταλιές σούπας από το λάδι. Αφήνουμε να ζεσταθεί για ένα λεπτό και προσθέτουμε μέσα τόσο τα βρασμένα κομμάτια πατάτας όσο και τα κομμάτια χαλλούμι. Τηγανίζουμε για περίπου 8’ για να δώσουμε λίγο χρώμα στο χαλλούμι. Αποσύρουμε από το τηγάνι και τα κρατάμε στην άκρη.
  5. Στο ίδιο τηγάνι και ενώ είναι ακόμα ζεστό, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και ένα λεπτό αργότερα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 3’ να μαλακώσει και να γίνει λίγο διάφανο και μετά προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρότα και σοτάρουμε για 5’ ακόμα. Προσθέτουμε στο τηγάνι τον πολτό ντομάτας μαζί με την γλυκιά και καυτερή πάπρικα, τον κόλιανδρο και το δυόσμο και σιγομαγειρεύουμε για 15’ με το καπάκι κλειστό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ξίδι μηλίτη και πολτοποιούμε με ραβδοπλέκτη χειρός.
  6. Παίρνουμε ένα μεγάλο βαθύ πιάτο και απλώνουμε το μισό του μείγματος ντομάτας. Από πάνω προσθέτουμε τις πατάτες και το χαλλούμι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα ντομάτας και τελικά πασπαλίζουμε με το μπούκοβο.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.