Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρυζόγαλο από Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα Άπαχο

Mamma Lou Jars & Pastry
Κατάλληλο για χορτοφάγους
14 Μαΐου 2020

Ρυζόγαλο από Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα Άπαχο!

Προετοιμασία
5
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
10
Λεπτά
Μερίδες
10

Συστατικά

  • 4 ποτήρια Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα Άπαχο, 0% λιπαρά 
  • 5 κ. σούπας corn flour
  • 6 κ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κ.γλ πάστα βανίλιας ή essence
  • 1 ποτήρι μικρό ρύζι καρολίνα
  • 2 φλ νερό ( για να βράσουμε το ρύζι)
  • Λίγο αλάτι
  • Κανέλα για γαρνίρισμα

Οδηγίες

  1. Βράζουμε πρώτα το ρύζι μας με λίγο αλάτι και τα 2 φλ νερό, μέχρι να μαλακώσει εντελώς.
  2. Διαλύουμε το corn flour με το γάλα, προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη και όλα μαζί τα προσθέτουμε στο ρύζι.
  3. Σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας συνέχεια, περιμένουμε μέχρι να δούμε το μείγμα μας να πήζει αρκετά, αλλά όχι πολύ, γιατί δε το θέλουμε πολύ πηχτό.
  4. Το μοιράζουμε στα ποτηράκια μας και μόλις κρυώσει λίγο το πασπαλίζουμε με όση κανελίτσα θέλουμε.
  5. Το κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε!
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.