Ρυζόγαλο από Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα Άπαχο
Mamma Lou Jars & Pastry
Κατάλληλο για χορτοφάγους
14 Μαΐου 2020
Ρυζόγαλο από Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα Άπαχο!
Προετοιμασία
5
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
10
Λεπτά
Μερίδες
10
Συστατικά
- 4 ποτήρια Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα Άπαχο, 0% λιπαρά
- 5 κ. σούπας corn flour
- 6 κ. σούπας ζάχαρη
- 2 κ.γλ πάστα βανίλιας ή essence
- 1 ποτήρι μικρό ρύζι καρολίνα
- 2 φλ νερό ( για να βράσουμε το ρύζι)
- Λίγο αλάτι
- Κανέλα για γαρνίρισμα
Οδηγίες
- Βράζουμε πρώτα το ρύζι μας με λίγο αλάτι και τα 2 φλ νερό, μέχρι να μαλακώσει εντελώς.
- Διαλύουμε το corn flour με το γάλα, προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη και όλα μαζί τα προσθέτουμε στο ρύζι.
- Σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας συνέχεια, περιμένουμε μέχρι να δούμε το μείγμα μας να πήζει αρκετά, αλλά όχι πολύ, γιατί δε το θέλουμε πολύ πηχτό.
- Το μοιράζουμε στα ποτηράκια μας και μόλις κρυώσει λίγο το πασπαλίζουμε με όση κανελίτσα θέλουμε.
- Το κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε!