Σαλάτα με Φασόλια Μαυρομάτικα και Φέτα | Χαραλαμπίδης Κρίστης
FrixosPersonalChefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
10 Αυγούστου 2022
Καλοκαιρινή, δροσερή σαλάτα με Φασόλια Μαυρομάτικα παρέα με τη φέτα μας.
Προετοιμασία
40
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
20
Λεπτά
Μερίδες
7

Συστατικά
- 2 x 450g Μαυρομάτικα Φασόλια, Μπάρμπα Στάθης
- 4 Μέτριοι Μίσχοι Σέλινο, ψιλοκομμένο
- 5 Μικρά και Λεπτά Αγγούρια, ψιλοκομμένα
- 3 Μεγάλα Ραπανάκια, ψιλοκομμένα
- 8 Φρέσκα Κρεμμυδάκια, λευκά και πράσινα μέρη, ψιλοκομμένα
- 20 Ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2 Αβοκάντο, ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. Κάπαρη, χοντροκομμένη
- 1 Φλιτζάνι Φρέσκος Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 8 Κλωναράκια Φρέσκο Θυμάρι, μόνο τα φύλλα
- 3 κ.σ. Φέτες Αμυγδάλου, ελαφρώς καβουρδισμένα
- 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
- ½ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
Για τη Βινεγκρέτ:
- 60ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
- 15ml Μηλόξυδο
- 30ml Βαλσάμικο Ξύδι
- 15ml Χυμός Λεμονιού
- 2 κ.σ. Μουστάρδα Ντιζόν
- 1 κ.γ. Πάστα Αντζούγιας ή 2 φιλέτα Αντζούγιας ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ. Ξηρό Θυμάρι
- 1 κ.γ. Ξηρό Κόλιανδρο, αλεσμένο
- ½ κ.σ. Μέλι
Οδηγίες
- Ξεκινάμε με το βινεγκρέτ όπου σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε μαζί όλα τα υλικά εκτός από το λάδι. Στη συνέχεια ρίχνουμε αργά-αργά το λάδι ενώ χτυπάμε έντονα.
- Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά γεμάτη ¾ με νερό. Βράζουμε, προσθέτουμε τα μαυρομάτικα φασόλια και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά με το καπάκι ελαφρά κλειστό για περίπου 20'. Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη για να κρυώσουν.
- Χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο πιάτο και προσθέτουμε σε αυτό το σέλινο, αγγούρια, ραπανάκια, κρεμμυδάκια, λιαστές ντομάτες, αβοκάντο, κάπαρη και το φρέσκο θυμάρι. Προσθέτουμε επίσης ¾ του μαϊντανού και 2 κ.σ. από τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα μαγειρεμένα μαυρομάτικα φασόλια, ρίχνουμε το βινεγκρέτ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά.
- Σερβίρουμε ενώ γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και τα αμύγδαλα. Στο πλάι έχουμε μερικές μαύρες ελιές, κουλούρι καθώς και φέτα με ελαιόλαδο, ρίγανη και νιφάδες τσίλι.