Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλοκαιρινή σαλάτα με κρουτόν χαλλουμιού | Χαραλαμπίδης Κρίστης

Cuisinovia
Κατάλληλο για χορτοφάγους
30 Σεπτεμβρίου 2022

Never ending summer με άλλη μια δροσιστική σαλάτα για να αποχαιρετίσουμε γλυκά και απολαυστικά τον Σεπτέμβριο!

Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
10
Λεπτά
Μερίδες
4

Συστατικά

  • 1 ολόκληρο χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 1 κουταλιά κολοκυθόσπορους
  • 1 κουταλιά ηλιόσπορους
  • 2 κουταλιές σουσάμι
  • 2 φλυτζ. φύλλα σπανάκι
  • 2 φλυτζ. ρόκα
  • 2-3 νεκταρίνια, σε φέτες
  • 250g ντοματίνια, μοιρασμένα
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο, σε λεπτές φέτες
  • 2-3 ραπανάκια, σε φέτες
  • Αλάτι πιπέρι

Ντρέσινγκ:

  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • 2 κουταλάκια ροδόμελο
  • Ξίσμα από 1 λεμόνι
  • 3 κουταλιές χυμό λεμόνι
  • 2 κουταλιές δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές μαιντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

  1. Κόβετε το χαλλούμι σε κυβάκια 1 εκ. περίπου.
  2. Τα βάζετε σε στεγνό τηγάνι, σε μέτρια-δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές.
  3. Τα βγάζετε σε ένα πιάτο.
  4. Σοτάρετε τους ξηρούς καρπούς με το σουσάκι μέχρι να μυρίσουν και να καβουρδιστούν. Τους βγάζετε σε ένα μπολ.
  5. Βάζετε όλα τα πράσινα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ. Αναμειγνύετε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μικρό βαζάκι.
  6. Περιχύνετε με λίγο από το ντρέσσιγνκ και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τις ντομάτες, τα νεκταρίνια και ραπανάκια.
  7. Σκορπάτε πάνω τους ξηρούς καρπούς και τα κρουτόν από χαλλούμι. Βάζετε τις ροδέλες κρεμμυδιού.
  8. Περιχύνετε με το υπόλοιπο ντρέσσιγκ και σερβίρετε αμέσως.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.